Blir möjligt att skjuta upp fakturorna från kommunen

Nu blir det möjligt att skjuta upp fakturor från kommunen. Det beslutades i dag på kommunstyrelsens arbetsutskott och börjar gälla omedelbart.
– Många känner att det här blir en tuff månad, säger Lena Ferm Hansson (C).

ANNONS
|

Erbjudandet gäller både privatpersoner och företag och börjar gälla från och med i dag. Det kan alltså röra sig om fakturor gällande barnomsorg, va och sophämtning och ingen ränta eller extra avgifter ska tillkomma. Däremot omfattas inte de kommunala bolagen, som Marks Bostads AB eller Marks Energi AB.

– Vi vet att många fått höga elräkningar i januari och det utlovade elstödet dröjer till februari, säger Lena Ferm Hansson (C).

– Många känner nog att det här blir en tuff månad därför har vi tagit det här beslutet, säger hon.

Gäller inte kommunala bolagen

Erbjudandet gäller både privatpersoner och företag. Det kan alltså röra sig om fakturor gällande barnomsorg, VA och sophämtning och ingen ränta eller extra avgifter ska tillkomma. Däremot omfattas inte de kommunala bolagen, som Marks Bostads AB eller Marks Energi AB.

– Det är generellt bra att inte vänta för länge med att betala fakturor men det här är en möjlighet som ges under året, säger Lena Ferm Hansson.

Vill man ansöka om att skjuta upp fakturor hör man av sig till de speciella adresser som kommunen har upprättat. Mer information finns på kommunens hemsida.

LÄS MER:Elstödet till svenska hushåll betalas ut i februari

LÄS MER:Matkassen är 20 procent dyrare: ”Horribelt”

LÄS MER:Så här tycker Markborna om Systembolagets flytt