Butiksägare ser bråket i Skene som en engångshändelse

Under fredagskvällen och natten till lördagen inträffade två allvarliga brott några hundra meter från varandra i centrala Skene.
– Det är inte bra. Jag har bott här i 17 år och det var inte så på min tid, säger en företagare.

ANNONS
|

Det ligger flera butiker i området. Under måndagen märktes inga spår av händelserna och butiksägarna tar det med fattning.

En man som driver företag intill platsen för bråket på Örbyvägen tycker det är allvarligt eftersom han upplever att det normalt sett är en lugn ort och lugn kommun att bo i men att det börjat hända negativa saker.

Företaget hade stängt när bråket inträffade.

– Det påverkar inte våra kunder men det är inte bra. Jag har bott här i 17 år och det var inte så på min tid, det var inte så förr, säger han.

Julia Sohlberg som arbetar som frisör på salongen Sheer perfect märkte inte av själva bråket där uppåt 40 personer ska ha varit inblandade. Hon hörde av vänner att det hade varit mycket bilar och ungdomar i närheten under kvällen.

– Vad jag har förstått så var det väldigt mycket ungdomar som var i bilar, nedanför här. De var aldrig på vår parkering, säger Julia Sohlberg.

Större antal ungdomar

Det ska ha rört sig om ett dussintal bilar och ett större antal ungdomar i övre tonåren som uppehöll sig vid Örbyvägen på den lilla parkeringen mittemot Erikshjälpen. Hennes vänner som passerade platsen på fredagskvällen valde att köra en annan väg för att det verkade svårframkomligt, de hade också sett blåljusen.

– På dagen är det helt lugnt. Det är inget jag tänker på. Jag känner mig trygg att gå till jobbet.

Det misstänkta mordförsöket i området runt Redskapsgatan märktes däremot av när butiker skulle öppna på lördagen. Flera butiker fick vänta med att öppna under lördagsförmiddagen.

– Det var avspärrningar när jag kom för att öppna klockan 10. Jag vet inte mer än vad som syntes på bilderna i nyhetsrapporteringen, säger en anställd på företaget MotorTrend som säljer bilar.

Han kunde själv inte parkera vid affären utan fick ställa sig en bit bort. Polisen hade spärrat av delar av Redskapsgatan i höjd med bensinstationen Preem, MotorTrends infart och även infarten till Skene Järns byggavdelning, XL bygg.

De kunderna fick köra runt till den andra infarten.

Avspärrningar orsakade ”kaos” i trafiken

Fredrik Petersson som är ansvarig för XL bygg märkte av polisinsatsen indirekt eftersom kunderna fick köra en omväg när butiken öppnade vid 9 på lördagsmorgonen. Vägen var avspärrad och det fanns polispatruller på platsen. Det påverkade flödet av kunder eftersom de fick välja den andra infarten.

– Det var ju kaos mot Preemhållet, det var ingen som kunde köra in från den vägen, säger Fredrik Petersson.

Det var först vid 11.30 som som avspärrningarna försvann.

Julia Sohlberg förklarar att det brukar vara lugnt i området, och det är sällan som hon hör talas om den här typen av händelser.

– Sådana här saker hoppas jag att det inte ska bli fler av, säger Julia Sohlberg.

LÄS MER:Polispådrag efter bråk i centrala Skene

LÄS MER:70-tal knallar på plats under Skene Marten: ”Tradition”

LÄS MER:Mordförsök i Mark