Centerpartiet hyllar sommarhjältarna i Fotskäl

Varje år delar Centerpartiet i Marks kommun ut ett diplom till ”Årets sommarhjältar” och under torsdagen var det entreprenörerna bakom Charles gårdsBBQ & smoker som fick ta emot priset.
– Jag tycker det är extra roligt eftersom jag har cykelavstånd hit, säger riksdagsledamoten Mikael Larsson (C).

ANNONS
|

Mark-Posten träffade paret Hanna Frilén och Anton Zangerl redan i början av sommaren. Då hade de fullt upp med alla förberedelser för restaurangen. Nu kan de summera årets säsong.

Hur har sommarsäsongen varit?

– Det var bättre än vi trodde med tanke på vädret och att det är en utomhusrestaurang. Det har varit mer besökare än vi trodde, säger Hanna Frilén.

Hon nämner att de har utvecklat menyn i och med att de även har en pizzaugn nu och dessutom har de haft en extra kock.

– Även om det var mer folk så var det lite lugnare för mig, säger Anton Zangerl.

De upplever att restaurangen på gården Törestorp utanför Fotskäl är ett uppskattat inslag i bygden och de har många stamkunder. Nu har de också ett diplom att visa upp.

– Vilken ära, det är helt ofattbart, säger Hanna Frilén.

Hyllas av Centerpartiet

Det var riksdagsledamoten Mikael Larsson (C) från Björketorp som lämnade över diplomet och i samband med det höll han ett litet tal.

– Vi tycker att det är så modigt att ni startar upp en sådan här restaurang och att ni gjorde det mitt under pandemin, säger Mikael Larsson.

Centerpartiet uppmärksammar lokala entreprenörer, matproducenter och organisationer över hela landet som håller i verksamheter under sommaren. Det är viktigt inte minst för besöksnäringen.

– Ni skapar arbetstillfällen och håller er bygd levande, säger Mikael Larsson.

Förutom diplomet så fick Hanna Frilén och Anton Zangerl även ta emot blommor av Lena Ferm Hansson (C), dahlior som hon själv odlat. Dessutom en tårta från ett lokalt konditori. Partikamraterna Leif Sternfeldt och Anna-Lena Gunnarsson deltog också i uppvaktningen.

Kommande helg är sista den sista helgen som de håller öppet denna säsongen.

LÄS MER:Snart öppnar Kinnas nya indiska restaurang

LÄS MER:Snart öppnar Kinnas nya pastarestaurang

LÄS MER:Sveriges nya snabbmatskedja växer fram i Fotskäl