Då öppnar Kinnas nya pizzeria

Under flera år drev han restaurang i Doncaster i England. Nu bor han i Sverige och snart öppnar Saqib Yasin nya pizzerian Godfather i Kinna.

ANNONS

– Vi är nästan klara, säger restaurangägaren Saqib Yasin, 34.

Han visar runt i de nyrenoverade lokalerna på Lyddevägen i Kinna. Här har tidigare legat en pizzeria men det var flera år sedan. Efter det har lokalen använts som kontor.

Därför har han gjort om mycket i lokalen sedan han fick tillgång till den i början av februari. Det ligger mycket arbete bakom när restaurangen öppnar 12 mars.

– Det är snabbt. Nu måste jag fylla på lagret och förbereda mig.

Han pratar engelska men vill lära sig svenska, de som kommer att jobba tillsammans med honom och som möter kunderna kommer att behärska svenska. Totalt räknar han med att de kommer att vara fyra personer som jobbar regelbundet i pizzerian, inklusive han själv.

– Jag har bott nästan hela mitt liv i England. Jag hade samma typ av verksamhet i Doncaster men jag sålde den och flyttade till Borås.

Tidigare har han jobbat i 12-13 år som kock och ungefär hälften av den tiden har han drivit eget.

Bättre för familjen

Det var i samband med att han gifte sig och han och hustrun fick sitt första barn för ett par år sedan som familjen bestämde sig för att flytta till Borås. De hade inte så många släktingar i Doncaster men i Borås har de ett ganska stort nätverk runt sig och det ser han som en stor fördel. Andra dottern är född i Sverige.

Saqib Yasin har jobbat med andra saker de senaste åren, innan han hittade den lediga lokalen i Kinna.

– Jag har letat efter platser sedan jag flyttade hit. Jag tror det här är en bra plats, nära vägen. Det är lugnt och skönt och människor är trevliga här.

Han hoppas att läget nära infarten till Kinna från riksväg 41 och nära bensinstationen ska locka både de som är på genomresa och de som bor i orterna runtomkring, med ärenden i Kinna.

Sedan ligger Almedahls och flera andra arbetsplatser i närheten.

Erfarenhet från Italien

När han bestämde sig för att starta pizzeria i Sverige så studerade han alla pizzavarianter som verkade populära här och valde ut 30 stycken som han tror på. Sedan kommer han att kombinera menyn med några andra italienska rätter, sallader och kebab. Kunderna får också lov att skapa sina egna pizzavarianter.

– Jag vill kunna erbjuda något annorlunda.

När Saqib Yasin själv får välja så blir det gärna välkryddat.

– Jag tycker om kryddor så jag skulle välja kryddat kött eller kyckling.

En av de nyanställda kockarna har tidigare arbetat på en italiensk stjärnkrog i Pisa. Han har med sig värdefulla erfarenheter från det italienska köket. Namnet på restaurangen, Godfather, anspelar förstås också på Italien. De första veckorna kommer pizzerian att ha lite prova-på erbjudanden.

Saqib Yasin har redan planer på att utveckla verksamheten, kanske med bruncherbjudanden och hemleverans.

– Jag kommer att lägga all kraft på att få fart på den här verksamheten, säger Saqib Yasin.

LÄS MER:Här finns jobben i kommunen

LÄS MER:Skeneföretaget Malwa skördar guld med sin skogsskördare

LÄS MER:Röda mattan rullades ut när Kinna B&B öppnade under lördagen