Det vill Markborna läsa om i sin nya tidning

Allt från basket till granskningar av kommunen. Önskemålen var många när Mark-Posten bjöd på kaffe och tog tempen på Markborna.

ANNONS
|

En gemytlig doft av kaffe och tända brasor spred sig över Mor Kerstins torg i Kinna under lördagen. Hela Mark-Postens redaktion var på plats för att möta Markborna.

– Vi har varit och tittat på vårt barnbarn som har haft brottningsmatch, säger Nikica Milicevic och sippar på en cappuccino.

Barnfamiljer, pensionärer och ungdomar på väg från basketträningen, alla erbjöds en goodie bag, en bulle och något värmande att dricka.

– Vi vill visa Markborna att vi finns, och att vi är Markbornas nya tidning, säger chefredaktör Magnus Ringman och tillägger:

– Vi vill vara till för läsarna, vi granskar kommunen, vad som händer i samhället men också sånt som får en att dra på smilbanden. Vi är fem journalister som jobbar heltid och vi ska vara bäst på de lokala nyheterna i Mark.

Just granskningar av kommunen är något som Kjell Larsson från Kinna välkomnar.

– Jag har mycket kritik mot kommunens agerande både mot personer och företag.

Redaktionshunden Smilla var själfallet på plats.
Redaktionshunden Smilla var själfallet på plats. Bild: Boel Ferm

Lussebullarna från det lokala bageriet gick åt som smör i solsken, även om solen inte ville kika fram just denna eftermiddag. Smått huttrande pratade Mark-Postens reportrar med förbipasserande och snappade också upp ett och annat tips. Mer om det i Mark-Posten framöver.

– Ladda ner appen, det är bästa sättet att få senaste nyheterna. Du får en push när någonting har hänt, säger Magnus Ringman.

Mark-Posten mitt i Kinna.
Mark-Posten mitt i Kinna. Bild: Boel Ferm