En person har hittats avliden i Skene

En man har hittats död i Skene, i Marks kommun. Det är flera oklara omständigheter kring dödsfallet, enligt polisen. En person som befann sig på adressen där den döde hittades har anhållits, misstänkt för mord alternativt dråp.

ANNONS

Larmet kom vid 09.32 på fredagsmorgonen och polisen spärrade av platsen i avvaktan på teknisk undersökning. En man hade då hittats död i en lägenhet i Skene och en person hade gripits, misstänkt för mord alternativt dråp.

Uppgifter angående den gripna personen eller ett eventuellt vapen håller polisen för sig själv.

– Vi har lite uppgifter där, men inget vi kan dela med oss av i nuläget, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

”Det är skrämmande”

Inte heller hur larmet kom in kan polisen gå in på.

– Jag kan inte gå in på några utredningsuppgifter i en förundersökning om mord, det råder strikt sekretess.

Mannen hittades i ett flerbostadsområde i utkanten av Skene. En person som bor i ett lägenhetshus bara några meter från huset där mannen hittades är den 29-åriga studenten Ida Nilsson. Hon säger att det händer mycket i området.

– Det är skrämmande. Jag blir jätterädd om det här är ett dråp eller ett mord. Det skedde ett mord i huset bredvid för bara något år sedan, det är väldigt tätt inpå.

En annan granne i området berättar att han upplever området som otryggt och att det har varit en del missbruksproblematik. Han skulle gärna se högre polisnärvaro.

Ida Nilsson bor själv i sin lägenhet. Nu känner hon att hon inte längre vill bo kvar.

– Det är jättetragiskt. Nästa gång kanske det är i vår länga som någon dör. Det kommer bli mycket snack här nu, vem det är som är borta och vem som har gjort det.

På fredagseftermiddagen meddelade polisen att den misstänkte personen hade anhållits av åklagare, misstänkt för mord alternativt dråp. Anhöriga till den avlidne mannen har underrättats.