38-åringen har kört påverkad av både narkotika. Arkivbild.
38-åringen har kört påverkad av både narkotika. Arkivbild. Bild: David Scherman

Fängelse för fyra olika brott för 38-årig man från Mark

Markbon döms till två månaders fängelse av Borås tingsrätt för trafikbrott. Dessutom ska han betala skadestånd.

ANNONS
|

Olovlig körning, ringa narkotikabrott, grovt rattfylleri samt krock med en annan personbil ger två månader i fängelse för en 38-årig man hemmahörande i Marks kommun.

Både amfetamin, alprazolam och diazepam, som är narkotika, återfanns i så stor mängd att det under eller efter bilfärden fanns narkotika kvar i mannens blod. Han har olovligen kört en annan persons bil samt saknar körkort.

Dessutom körde 38-åringen över i mötande körbana och krockade med en personbil. Personen i den mötande bilen var tvungen att väja för att undvika en frontalkrock. Trafikolyckan inträffade på en öppen landsväg och det finns inga yttre förhållanden annat än 38-åringens påverkan som kan förklara att trafikolyckan skedde.

Dömd tolv gånger tidigare

I en necessär i bilen som 38-åringen körde, hittade polisen narkotika samt en mindre mängd dopningspreparat. Därför döms mannen även för ringa narkotikabrott, vilket han har erkänt.

Mannen förnekar att han var avsevärt påverkad eller att körningen innebar en påtaglig fara för trafiksäkerheten. Han erkänner rattfylleri av normalgraden men förnekar grovt rattfylleri.

38-åringen förekommer 29 gånger i belastningsregistret och har tidigare dömts inte mindre än tolv gånger. Senast förra året för samma som brott som han nu får fängelse för, olovlig körning, grovt brott och rattfylleri.

Frivården bedömer att det finns en förhöjd återfallsrisk och därför blir domen fängelse.

Skadeståndet blir förutom 800 kronor till brottsofferfonden, ytterligare 302 000 kronor för skador på båda bilarna.