Fem personer bosatta i Mark åtalas för narkotikasmuggling

Mark-Posten har tidigare skrivit om de fem männen bosatta i Marks kommun när de häktades misstänkta för narkotikasmuggling. Nu kommer åtalet.

ANNONS
|

Tullen i Malmö påträffade den 30 januari ett kilo amfetamin adresserat till en bostad i Marks kommun. Den vidare utredningen har gjort att åklagaren ser skäl att åtala mannen bosatt på adressen och fyra andra män för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. De är alla bosatta i Mark och är mellan cirka 25 och 40 år. Ingen av dem har någon omfattande brottslighet bakom sig sedan tidigare.

Tullen bytte ut innehållet i paketet, något som mottagaren enligt förundersökningsprotokollet genomskådade. I sms skriver han följande:

”Något är skumt.. är typ gipspulver”

”Antingen utbytt i tull eller något.. skrivit till honom o frågat vafan de är vi fått”

Kan dömas till sju års fängelse

Vid en husrannsakan påträffades paketet och genom tillslag av mobiltelefoner och annat riktades misstankarna mot de fem männen.

De häktades tidigare i år och nu kommer åtalat vid Borås Tingsrätt. Åtalspunkterna är i huvudsak grov narkotikasmuggling och försök till grovt narkotikabrott. Ingen av dem har någon omfattande brottslighet bakom sig sedan tidigare.

– Jag menar att de har begått det tillsammans och i samförstånd, sa åklagaren Anna Arvidsson tidigare till Mark-Posten.

Bevisningen består bland annat av bilder på tillslaget, chattkonversationer och telefonanalyser. Straffvärdet för grovt narkotikabrott är som lägst två års fängelse och som högst sju års fängelse.

LÄS MER:Fem personer misstänks för narkotikasmuggling

LÄS MER:Man döms för drograttfylleri

LÄS MER:Markbo döms till fängelse för häleri