Fullt utvecklad brand i ödehus

Under natten till söndag började det att brinna kraftigt i ett ödehus öster om Kinna. Ganska snabbt meddelade räddningstjänsten att den kommer att få brinna ner till grunden. Enligt polisen har ingen person kommit till skada.

ANNONS
|

Det var klockan 00.57 som larmet om en brand i en byggnad inkom till SOS Alarm.

– Det är någon form av torp eller ödehus som är fullt övertänd. Det finns inga tecken på att några personer var kvar i byggnaden, säger Pontus Studahl, vakthavande befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten har ryckt ut till platsen med fyra enheter och ser mest till att branden inte sprider sig vidare till terrängen. Själva ödehuset går inte att rädda och kommer att få brinna ner under kontrollerade former.

– Vi gör inget åt huset, säger Pontus Studahl.

Polisen misstänker brott

Under tidig morgon kunde räddningstjänsten lämna platsen.

– Vi var kvar för efterbevakning under natten, men åkte därifrån för drygt en timme sedan. Huset har brunnit ner kontrollerat, säger Pontus Studahl, klockan 06.30.

Även polis larmades till platsen och enligt Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, har ingen person kommit till skada i samband med branden.

– Vi misstänker att det är ett ödehus som har stått tomt i många år, så ingen person är skadad. Men vi har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand, säger Schildt.

Under natten var ingen gripen.