Fyra personer misstänks för mordförsök i Skene

En person sitter häktad sedan tidigare vid Borås tingsrätt. Nu har åklagaren begärt att ytterligare tre personer ska häktas misstänkta för mordförsök på en man i 20-årsåldern.
– Han blev knivskuren i bröstet ner mot buken. Det menar jag är mordförsök, säger kammaråklagare Sofia Bryngelsson.

ANNONS
|

Det var under natten mellan fredag och lördag 9 september det bröt ut våldsamheter i Skene. Först ingrep polisen vid ett bråk under fredagskvällen och några timmar senare inträffade den händelse som nu utreds som mordförsök. Polisen har inte gått ut med någon information om det finns något samband mellan händelserna.

Vid den senare händelsen, klockan 3 på natten till lördagen, så misshandlades en man i 20-årsåldern. Det är den misshandeln som nu utreds som försök till mord.

Knivskar i bröstet och mot buken

Han ska ha knivskurits i överkroppen och vårdades på sjukhus en tid efter knivskärningen. Det finns flera personer som är inblandade i händelsen, både som vittnen och som misstänkta gärningsmän.

– Det har hållits förhör med många inblandade personer, säger kammaråklagare Sofia Bryngelsson.

Sedan en dryg månad tillbaka sitter en 18-årig man från Marks kommun häktad misstänkt för mordförsök. Mannen förnekar brott.

– De misstankarna som finns är ju försök till mord. Han förnekar de misstankarna, säger mannens försvarsadvokat Sormeh Moghaddam vid advokatfirman Voss.

Åklagaren har begärt att ytterligare tre personer ska häktas och Borås tingsrätt höll häktningsförhandling för två av dem under torsdagen. Vad gäller den tredje så är det förhandling under fredagen.

Brottet ska ha begåtts tillsammans och i samförstånd, enligt åklagaren.

– Mer så så kan jag inte säga, säger kammaråklagare Sofia Bryngelsson.

Det rör sig om tre män som samtliga är bosatta i Marks kommun. De är 19, 20 respektive 24 år gamla och samtliga är misstänkta för försök till mord, på sannolika skäl.

Även 19-åringens försvarsadvokat säger att mannen nekar till brottsmisstankarna.

– Det som jag kan säga är att min klient förnekar brott, säger försvarsadvokat Atanya Filipes vid Advokaterna Justitia AB.

Tingsrätten beslutade under torsdagen att 19-åringen ska häktas medan tingsrätten beslutade att inte häkta den misstänkte som är 20 år, han släpptes på fri fot efter förhandlingen.

LÄS MER:Polispådrag efter bråk i centrala Skene

LÄS MER:Sex anhållna för misstänkt mordförsök i Skene

LÄS MER:Man har häktats för mordförsök i Skene