En Markbo visade sig ha för många hästar. Arkivbild.
En Markbo visade sig ha för många hästar. Arkivbild. Bild: Karl af Geijerstam

Hade för många hästar – nu kan två bli omhändertagna

Markbon har tidigare fått anmärkning från länsstyrelsen om sin djurhållning. Vid en kontroll i år hade personen fyra hästar trots att tillståndet endast medgav två. Nu kan två av dem bli omhändertagna.

ANNONS
|

Det var i januari i år som länsstyrelsen gjorde ett besök hos en kvinna boende i Mark. Då fanns fyra hästar på gården men tillståndet medgav endast två.

Enligt beslutet från länsstyrelsen berättade kvinnan att hon oväntat fått tillbaka två hästar från fodervärdar. Vidare framgår dock att hon själv införskaffat fler än hon har tillåtelse att hålla.

Tidigare fått anmärkning

2017 begränsade länsstyrelsen kvinnans rätt till hästhållning till enbart två då hon ”under lång tid haft en väldigt omfattande djurhållning, långt över din kapacitet att ta hand om”. Under besöket i år kunde också konstateras att hon hade hundar av en väldigt krävande art och länsstyrelsen bedömde att hon har svårigheter att hålla djurhållningen till en rimlig nivå.

Nu beslutas alltså att två av hästarna ska omhändertas men beslutet har ännu inte vunnit laga kraft. Enligt uppgifter till Mark-Posten ska en omplacering av två hästar redan ha skett. Uppgifterna misstros inte av ansvarig djurskyddskontrollant på länsstyrelsen men har inte heller bekräftats än.

LÄS MER:Hästtävling på is när Jórs islandshästförening bjöd in

LÄS MER:Hade 40 katter i hemmet – kan behöva skjuta 31 av dem

LÄS MER:Över 100 personer såg på konst i Kinna: ”I dag har det verkligen varit en fest”