Hade rörbomber och knark i bilen – utanför polishuset

I november påträffades en man utanför polishuset i Kinna. Han var påverkad och hade dessutom rörbomber och hemmagjorda vapen i bilen. Nu åtalas han vid Borås tingsrätt.

ANNONS
|

Det var den 10 november förra året som polisen i Kinna stoppade en bil med körförbud. Föraren var uppenbart drogpåverkad och ett beslut om att genomsöka bilden togs på plats.

Där fann man hemmagjorda vapen, rörbomber och i bagageluckan en artillerigranat med kablar uppstickande i en väska. Polisens bombgrupp kallades till platsen och området fick spärras av. I mannens jackficka återfanns också amfetamin.

”Inga kommentarer”

Vid en husrannsakan i mannens hem i Kungsbacka påträffades ammunition och nästan 62 gram amfetamin. Vad mannen skulle använda vapnen till är oklart, han har nästan genomgående svarat ”inga kommentarer” vid förhör.

Han är nu åtalad vid Borås tingsrätt för narkotikabrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt vapenbrott och rattfylleri. Straffet för grovt vapenbrott är minst två år.

En parallell utredning pågår i Göteborg där han påträffades med skjutvapen i samma bil. Där har dock inget åtal ännu lämnats in.

LÄS MER:Basketsvepet: Seger i återstarten

LÄS MER:Bron över Husån byggs klar – trots försvunnet räcke

LÄS MER:Man i 70-årsåldern misshandlad på buss