Här spelas kommande SVT-projektet in i Skene

Under tisdagen utspelades en filminspelning på torget i Skene.
– Det är roligt att det händer saker, säger Leonardo Arayath från Torestorp.

ANNONS
LocationSkene|
|

Under tisdagen var inspelningen igång. Inspelningspersonal, rekvisita, och avspärrningar runt torget fungerade som bevis på att något utöver det vanliga var på gång. Inspelningen förväntas hålla på hela tisdagen.

Mark-Posten har varit i kontakt med produktionsbolag och projektledare, men samtliga parter är hemlighetsfulla om projektet. Det som framgått är att det är SVT som ligger bakom projektet.

Enligt de uppgifter Mark-Posten fått ta del av så handlar det om en film som ska utspela sig längre bakåt i tiden, och där produktionsbolaget sett den gamla banklokalen på torget som en bra plats för inspelningen.

Nya ortsnamn på skyltarna

Torget spärrades av under morgonen, men redan dagarna innan hade det skett några förändringar på platsen. Bland annat hade man bytt ut skyltar på verksamheterna på torget. ”Östgöta Enskilda Bank” och ”Kisa spel & tobak” syntes bland annat.

Runtom på torget syntes statister och flera andra bilar av 80-och 90-talsmodell. Saab, Volvo och VW-bussar samlades på parkeringen.

En av de som var på plats var Tom Johansson från Skene. Han hade via sociala medier sett att produktionsbolaget letade bilar av äldre modell till inspelningen på, och beslöt sig för att skicka in en ansökan.

Sagt och gjort. Tillsammans med flickvännen Angelina Arayath och dennes bror Leonardo Arayath från Torestorp var han på plats vid torget på tisdagsmorgonen.

– Det är roligt att det händer något. Att SVT kommer hit. Det händer inte så mycket i Mark annars, säger Leonardo Arayath.

Han hade tagit ledigt från lärlingsjobbet för att vara med på inspelningen, hans första filminspelning.

Väl på plats fick gänget invänta ytterligare instruktioner.

– Jag vet att jag ska vara här, och att jag ska köra bil, säger Tom Johansson.

Hans bil ifråga är en Volvo 940 polar från 90-talet.

Jobbar du mycket med den?

– När jag har möjlighet.

LÄS MER:Utomhusbio i Stationsparken började staplande – blev succé

LÄS MER:Mark är en av årets filmkommuner – visar utomhusbio av Ruben Östlund

LÄS MER:Filminstitutet ger 100 000 till Marks kommun