Jonas och Markus gör Sveriges bästa vegetariska hamburgare

SM i Burgare avgjordes under söndagen och bästa vegetariska kommer från Mark.
– Vi ställde upp för skojs skull, säger Jonas Ström.

ANNONS
|

Finalen i SM i Burgare avgjordes i Gråbo under söndagen. Arrangör är Mugwort BBQ och deltog gjorde Jonas Ström och Markus Lundström från Skene och Björketorp.

– Vi är två gamla barndomskompisar som ställde upp för skojs skull, säger Jonas Ström.

Deras vanliga jobb har inget med mat att göra men de är stora grillentusiaster. Detta var andra gången de deltog i tävlingen och det gick ganska bra. Vinst i grenen Vegetarisk hamburgare.

– Det är väldigt skoj, vi är nog lite chockade och förvånade men det känns extremt bra, säger Jonas Ström.

Hemligt recept

Han är något hemlighetsfull kring receptet med bjuder på färsen till cheeseburgaren är gjord på soyabönor och baconet är rispapper. Vinsten i grenen innebär att de är direktkvalificerade till nästa års SM och slipper kvala, men så långt har de inte hunnit planera än.

– Nej, men vi tycker att det är roligt så det är bara att spåna vidare med andra idéer. Både recept och tekniker får man bara fortsätta med, säger Jonas Ström.

För att titulera sig SM-vinnare ska man samla flest poäng i de tre grenarna Freestyle, Vegetarisk burgare och Mystery box. Den senare handlar om att göra något så bra som möjligt ur en låda man inte på förhand känner till vad den innehåller.

SM-vinnare i år är samma som förra året. Fredrik Johansson och Adéle Gillbergs lag Nyburgarna, från Måketorps kött & styckeri i Fagerhult.

LÄS MER:Fixade eget sommarjobb – öppnade hamburgerhak på beachen i Sätila

LÄS MER:Trolig vargattack tog Mikaéla och Anders kalv

LÄS MER:Nu har Kinnas nya indiska restaurang öppnat