Kollision mellan bil och tåg mellan Kinna och Fritsla

En bil och ett tåg kolliderade på järnvägsspåret mellan Fritsla och Kinna på torsdagseftermiddagen. Föraren av personbilen, en man i 80-årsåldern, fördes till sjukhus med lindriga skador.

ANNONS

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm klockan 15.26 på torsdagseftermiddagen. Räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut till platsen.

– Det verkar vara en personbil som har blivit touchad av ett tåg. Föraren av personbilen ska vara vaken och talbar. Det är den infon jag har från SOS-utskicket, säger August Brandt, polisens presstalesperson i region Väst, i ett tidigt skede.

Enligt Trafikverkets uppgifter var det inte någon allvarligare olycka.

– De har sagt att bilen blivit touchad av tåget, säger Katharina Wolffram, på Trafikverkets pressjour.

Tågpersonal uppgav för Mark-Postens reporter på plats att 40 till 50 passagerare var ombord på tåget. Passagerarna ska ha fått vatten under tiden de väntade. Stämningen var under omständigheterna lugn.

Stopp i tågtrafiken

Det var stopp i tågtrafiken på sträckan mellan Varberg och Borås i och med olyckan, och ersättningsbussar sattes in.

– Vi kommer behöva röja på plats och det normala som sker vid sådana här olyckor är att vi byter ut lokföraren, och det kan dröja innan den är på plats, sade Katharina Wolffram i ett tidigt skede.

Senare under kvällen hade tåget plockats bort från olycksplatsen och stoppet kunde hävas, men tågtrafiken hann aldrig komma i gång igen. På fredagsmorgonen ska dock tågen gå som vanligt igen, enligt Västtrafik.

Man till sjukhus

Räddningstjänsten kunde lämna platsen efter en stund och meddelade att det var Trafikverket och tågbolaget som hade tagit över ärendet.

– En person har förts till sjukhus, säger Pontus Studahl, vakthavande befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Det är föraren av bilen, en man i 80-årsåldern, som har förts till sjukhus, enligt polisen.

– Han ska ha haft lindriga skador, uppger Carina Karlsson, presskommunikatör på Södra Älvsborgs sjukhus, Säs på fredagen.

En anmälan om trafikolycka ej iakttagit särskild försiktighet vid järnvägskorsning har upprättats för att utreda händelsen.

LÄS MER:Personbil i olycka utanför Horred