Kommunen sätter upp kameror på resecentrum i Kinna

Kommunen har satt upp kameror efter skadegörelsen på nybyggda Kinna resecentrum, men tillståndet för att använda kamerorna dröjer.

ANNONS
LocationKinna|
|

Kort innan invigningen av resecentrum råkade nybygget ut för skadegörelse. Nu har kommunen beslutat att sätta upp fler kameror, något som Borås tidning var först med att rapportera om.

Det är dock inget som har med skadegörelsen i sig att göra, utan var planerat sedan tidigare, enligt Ahmet Zejnulahu, kommunens projektledare för bygget av resecentrum.

– Vi har alltid sagt att det ska sättas upp kameror. Det var oturligt att skadegörelsen skulle ske innan de hann komma upp, säger han till Mark-Posten.

Enligt honom är tanken att kamerorna ska täcka själva perrongen, den yttre vänthallen, väntsalen, och de båda entréerna till byggnaden.

– Det är för att öka säkerheten.

Kinna resecentrum.
Kinna resecentrum. Bild: Gustaf Hallin

Ett par kameror har redan satts upp, men tillståndet för att använda dessa dröjer.

– Kollektivtrafik är undantaget från tillståndsplikt men man måste ändå ha samma typ av dokumentation, som visar att vi har koll på vad vi filmar och varför. Det hjälper Västtrafik oss med för fullt just nu, säger Erik Glansin på kommunens teknik-och serviceförvaltning till Borås tidning.

Fler kameror kan sättas upp

Enligt Erik Glansin är det aktuellt med ytterligare kameror.

– Vi håller på att titta på var vi kan sätta ytterligare två, tre kameror så att alla fasader på byggnaden täcks, men där är inget beslut fattat än.

Mark-Posten har varit i kontakt med kommunalrådet Ulf Dahlberg (S), som ser positivt på att kamerorna sätts upp.

– Jag tycker det är bra, det skapar trygghet. Det är lika mycket en fråga om integritet och trygghet. I det här fallet tycker jag att det väger över, säger han och fortsätter:

– Då kan man veta att om något händer så kan man kolla upp det.

LÄS MER:Kinna resecentrum vandaliserat – innan det ens invigts

LÄS MER:Kommunalrådet om skadegörelsen

LÄS MER:Här invigs ”Porten till Mark” - Kinna resecentrum