Man åtalas för misshandel och hot på skola

I december ska en elev ha misshandlats på en skola i Marks kommun. Nu åtalas den misstänkte gärningsmannen som är i 40-årsåldern.

ANNONS
|

Det var i december förra året som mannen enligt åtalet ska ha knuffat en elev så att eleven föll till golvet och slog sig. Vid samma tillfälle ska mannen, som är i 40-årsåldern, även ha hotat eleven.

En kommunanställd person som blev vittne till händelsen har i förhör berättat att den åtalade mannen ska ha sagt att ”när jag bli så här arg skulle jag kunna döda NN”. Den misstänkta gärningsmannen ska ha uttalat hotet så att även eleven kunde höra det.

Ytterligare en kommunanställd blev enligt åtalet vittne till händelseförloppet.

Mannen, som är bosatt i en grannkommun, åtalas nu vid Borås tingsrätt för misshandeln och för olaga hot. I åtalet skriver åklagaren att syftet med misshandeln var att kränka eleven och att den även orsakade fysisk smärta. Hotet innebar att eleven skulle kunna bli rädd för sin egen säkerhet.

Mark-Posten har varit i kontakt med den åtalade mannens försvarsadvokat som inte kan uttala sig om den åtalades inställning till brottsmisstankarna.

LÄS MER:Markbo misstänkt för flera fall av misshandel

LÄS MER:Markbo får fängelsestraff efter knivhot och misshandel

LÄS MER:Misstänks ha slagit kvinna i huvudet – Markbo åtalas