En 20-årig man döms av Jönköpings tingsrätt för ett flertal sexualbrot mot barn.
En 20-årig man döms av Jönköpings tingsrätt för ett flertal sexualbrot mot barn. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Man döms till fängelse för flera sexualbrott mot barn – flicka i Mark utsatt

En man i Värnamo kommun döms till sex års fängelse för flera sexualbrott mot barn, bland annat våldtäkt och sexuellt utnyttjande. En av flickorna som utsatts bor i Mark.

ANNONS

En 20-årig man döms vid Jönköpings tingsrätt för flera fall sexualbrott mot sex flickor. De flesta har han kommit i kontakt med via sociala medier, så också den flicka i Marks kommun som utsatts.

Via sociala medier-plattformen Snapchat började de prata och han förmådde henne genom hotelser att genomföra sexuella handlingar på sig själv som hon skickade till mannen. Han döms nu av tingsrätten för två fall av våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Döms för flera våldtäkter mot barn

De andra brotten som mannen döms för är flera fall av sexuellt ofredande, våldtäkt mot barn, barnpornografibrott, utnyttjande av barn för sexuell posering samt grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Påföljden blir sex års fängelse och skadeståndet mannen ska till betala till målsäganden i Mark uppgår till 270 000 kronor. Totalt döms han att betala närmare en miljon till samtliga målsäganden.

LÄS MER:Man åtalas för utpressning av Markbor: ”Vi kommer och skjuter dig ikväll”

LÄS MER:Man stoppades av polis efter klottring – hade kniv

LÄS MER:Markbo får fängelse för narkotikabrott