Margareta fick ta del av miljonregnet över Mark

Postkodlotteriet har tagit sig till Marks kommun och en av de lyckliga vinnarna var Margareta Bangsgaard som varit med i lotteriet sedan 2007.
– Det känns helt fantastiskt, berättar hon.

ANNONS
|

När Postkodlotteriet fick tag i Margareta på telefon kom vinstbeskedet som en överraskning. 215 000 kronor hade hon vunnit, något som kändes helt otroligt enligt den lyckliga vinnaren.

Under dagen kom ett helt kamerateam till Älekulla och självfallet Christian ‘’Kicken’’ Lundqvist som överräckte en stor check och blommor. Margareta berättar att upplevelsen gjorde vardagen extra speciell.

– Jag var jättenervös att möta dem, fnissar Margareta.

Hon berättar att processen bakom kameran var något hon inte alls hade tänkt på när hon själv tittat på vinnare från tidigare år i programmet.

Massor med omtagningar

Ett kamerateam och en stor mikrofon hänger ovanför Margareta när hon står och pratar med programledaren i sin trädgård och får dra ut sina lotter.

– Jag trodde bara de skulle komma hit, gratta, prata lite och vara iväg till nästa person efter fem minuter, så ser det ut på TV, men vi tog ju massa omtagningar efter omtagningar, skrattar hon.

Olika vinklar krävdes för att få ett perfekt program och Margareta berättar med glimten i ögat att det skav i smilgroparna efter dagens slut. Efter en halvtimme av tagningar i olika vinklar och välkomnande för trettionde gången skulle Postkodlotteriet skynda vidare till nästa vinnare.

– Men det var så kul, skrattar Margareta.

Hon gick med i Postkodlotteriet för 17 år sedan. Något hon glömde nämna när kameran var på var att hon vann cyklar några år tidigare när hon bodde i Kinna, men med de nya pengarna har hon planer på att renovera i huset, ett projekt som redan är igång.

– Sedan åker vi ju självfallet på en resa också, kanske till Hawaii, säger Margareta.

”Kicken” hoppas på vinst

Postkodlotteriet har funnits sedan 2005 och Christian ‘’Kicken’’ Lundqvist är trummisen som överraskar vinnare vid deras hem. Han kan vara mest känd som före detta trummis i The Poodles som var aktiva 2005-2018. År 2014 började Kicken som programledare och vinstutdelare i Postkodlotteriet.

– Jag är också med i lotteriet, men har ännu inte vunnit något själv. Men häromveckan var jag och delade ut större vinster till mina grannar, då hade man nära till jobbet, skrattar han.

”Kicken” berättar att han älskar att arbeta som vinstutdelare, inte bara för att han får chansen att göra så många människor glada utan också för alla specialprojekt som Postkodlotteriet genomför.

– Jag har ju vart nere med SOS barnbyar i Afrika och med Världsnaturfonden för arbetet med gorillor. Vilka framsteg vi gjort där! För ett par år sedan fanns det tre till fyra hundra gorillor i det fria och nu finns det nästan tusen, berättar han.

Guldvinsten i Mark

Postkodlotteriet delade ut 2 miljoner kronor i ”Guldvinsten” bland 80 vinnare på det vinnande postnumret 511 94. Programmet från Mark går att se den 14 september.

Vinsten går till på följande sätt:

• Vinnare i postnumret: Alla lottköpare i det vinnande postnumret delar på en miljon kronor.

• Vinnare i postkoden: Lottköpare som har den vinnande postkoden får dela på ytterligare en miljon kronor.

En vinnare vann också en Volkswagen ID.4 värd minst 600 000 kronor.

LÄS MER:Rättegången inleds – här är Majas misstänkta mördare

LÄS MER:Maja-fallet: Så går rättegången till

LÄS MER:Maja låg under sten i vattnet – hittades av polis