Mark-Posten avslöjar: 839 kronor i timmen för konsult

Uppdrag: Arbeta med en handlingsplan i kölvattnet efter turbulensen i kommunen. Kostnad: 839 kronor i timmen. Det är prislappen för konsulten Margareta Ljungqvists arbete.

ANNONS
LocationMark|
|

Mark-Posten har tagit del av avtalet mellan Marks kommun och det externa bolaget Chefsbemanning Sverige AB. Vi kan idag avslöja kostnaden för utredningen.

Marks kommun betalar bolaget 839 kronor i timmen exklusive moms för Margareta Ljungqvists arbete. Avtalet löper från den 1 november till den 31 december 2022 – med möjlighet till två månaders förlängning.

Över en halv miljon kronor

Mark-Posten har inte fått uppgift om hur många timmar Margareta Ljungkvist ska arbeta med handlingsplanen, men räknat på 40 timmars arbetsvecka blir veckokostnaden för skattebetalarna 33 560 kronor per vecka eller 134 240 kronor i månaden. Räknat på hela den möjliga tiden fram till den 28 februari 2023 blir i så fall kostnaden för Marks kommun över en halv miljon kronor, eller 536 960 kronor exklusive moms.

Margareta Ljungqvists titel är ”processledare” och uppdraget är att arbeta med den handlingsplan som togs fram efter all turbulens inom barn och ungdomsförvaltningen i kommunen.

– Man har gjort en tidslinje vad som har hänt från 2017 fram till idag. För min del handlar det om att lyssna av var man varit någonstans, var man är och vart man ska, säger Margareta Ljungqvist till Mark-Posten.

Marks kommunhus i Kinna.
Kommunhuset i Kinna. Bild: Gustaf Hallin

Avtalet är undertecknat av förvaltningschefen Mari Sundell Molander – samma person som var föremål för bland annat ett par kränkningsanmälningar.

Mark-Posten har pratat med Mari Sundell Molander om varför hon har undertecknat uppdraget som bland annat handlar om henne själv, men hon hänvisar då till skriftliga frågor. Mark-Posten skickade över frågor i går eftermiddag men fick aldrig något svar.

Kommunalrådet Ulf Dahlberg (S) vill inte kommentera konsultkostnaderna utan hänvisar till barn- och ungdomsförvaltningen.

– Det ligger i deras knä, det har jag inga kommentarer till, säger han och tillägger:

– I min roll ingår det att se till så att nämnden kan hålla sin budget och utföra sitt uppdrag. Jag har inga synpunkter på konsultkostnaderna.

Ulf Dahlberg (S) kommunstyrelsens ordförande Marks kommun
Ulf Dahlberg (S) kommunstyrelsens ordförande Marks kommun Bild: Ola Pilhem

LÄS MER:Krismöte om läget på förvaltningen

LÄS MER:Välkommen till Mark-Posten, din nya digitala dagstidning

LÄS MER:Första dagen på jobbet för Mark-Posten