Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Boel Ferm

Misstänkt gruppvåldtäkt i Mark

Tre män anhölls i tisdags misstänkta för en gruppvåldtäkt av en ung kvinna. Det ska ha hänt i Marks kommun tidigare i år, men har först nu kommit till polisens kännedom.

ANNONS
|

Männen är i 20-års åldern och offret är en yngre kvinna som ska ha varit bekant med männen.

Som Borås Tidning var först att skriva om, ska våldtäkten ha skett tidigare i år men våldtäktsmisstankarna har framkommit nyligen.

– Kvinnan har beskrivit vad hon blivit utsatt för. Vi har precis hämtat in de tre misstänkta männen och arbetar vidare med utredningen nu. Det är ett känsligt ärende, säger Stina Frenning, förundersökningsledare på polisens enhet för grova brott till tidningen.

Det är oklart vilka skador kvinnan har.

– Hon har beskrivit vad hon blivit utsatt för. Vi har precis hämtat in de tre misstänkta männen och arbetar vidare med utredningen nu. Det är ett känsligt ärende, säger Stina Frenning.

Männen är släppta i väntan på utredning

Enligt jourhavande förundersökningsledare Ola Tagesson har männen släppts under torsdagen.

– Mer kan jag inte säga just nu då jag inte vet mer om ärendet, säger han.

Förundersökningsledare Stina Frenning säger till Mark-Posten på torsdag eftermiddag att det inte betyder att männen är frikända.

– Åklagaren bestämde att släppa dem i väntan på vidare utredning. De har blivit hörda under tiden som de har suttit anhållna.

Stina Frenning kan inte uttala sig om det aktuella fallet men säger att det kan bli utrednings och bevismässigt svårare när det har gått en tid sedan brottet skett.

LÄS MER:Stoppade rattfull bilist i avställd bil

LÄS MER:Ber allmänheten skicka in ovanliga fästingfynd