Nu kan du paxa lya i Ubbhult – men byggstarten är oklar

Ubbhult expanderar och nu kan du lägga vantarna på områdets första bostadsrätter. Men när du kan flytta in beror på.
– Nu behöver vi bara boka upp ett par lägenheter till, säger Pär Brundin, mäklare på Svensk fastighetsförmedling i Kinna.

ANNONS
|

Om man kört genom Ubbhult det senaste halvåret har man kunnat se reklamen för det nya bygget som fått namnet Brf Ubbhult. Nu är alla bitar vad gäller bygglov och kommunalt VA på plats och annonsen ligger ute.

– Det är spännande, en ny grej i Ubbhult. Det finns lite hyreslägenheter men inga bostadsrätter, säger Pär Brundin, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Kinna.

De som ligger bakom projektet är samma personer som driver Interiörhuset i Ubbhult. De har också fler projekt på gång i Ubbhult, något de än så länge är fåordiga om.

– Det kommer mer information om det framöver, säger Andreas Karlsson, styrelseledamot i det nybildade bolaget Lygnersvider AB.

Behöver fler bokningar för byggstart

Pär Brundin pekar ut Ubbhult som en särskilt expansiv del av kommunen. Mark-Posten har tidigare skrivit om planerna för schaktmassorna i backen ner mot Hällingsjö.

– Det är mycket på gång där, definitivt. Både villabyggnationer, tomter och lite andra saker, säger han.

Men byggstarten vad gäller de nya bostadsrätterna är fortfarande oklar. Banken kräver att 80 procent av lägenheterna är bokade innan de släpper på krediter. Höga räntor och oroliga tider har gjort att marknaden för nyproduktioner varit skakig men Pär Brundin är optimistisk.

– Nu behöver vi bara boka upp ett par lägenheter till. Marknadssituationen har väl bromsat lite grann det senaste året men vi hoppas att det ska lossna snart, säger han.

LÄS MER:Midsommarfirande i Ubbhult lockade hundratals besökare

LÄS MER:Leran från Västlänken och Varbergstunneln ska bli bostäder i Ubbhult

LÄS MER:Antikviteter och räkmackor – Eskekärrs säteri satsar stort