Arvid Adrell: Mark-Posten enda tidningen på plats i Sagas konfettiregn

Saga Ludvigsson från Örby tog sig vidare från kvalveckan i Idol och Mark-Posten var som enda tidning på plats för att se det hända. Vår utsända reporter Arvid Adrell hade svårt att hålla sig opartisk.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

I bländande strålkastarljus, konfettiregn och dunkande musik stod hon där. Max tre äpplen hög men ingen lyste starkare, ingen strålade klarare och ingen som såg karismabomben från Örby sjunga kunde värja sig från den omedelbara uppriktigheten i hennes ögon. Det är det här hon är skapt för.

När Saga Ludvigsson framträdde under torsdagens Idolsändning var artisterna ivrigt uppvaktade av personal med vatten och omtanke. Ett riktigt band ackompanjerade artisterna och mängder av människor såg till att publiken hamnade där de skulle, kameravinklarna var perfekta och att körschemat klickade som ett dyrt fickur.

TV4 Idolsatsar trots dåliga tider

Det går dåligt för TV4, men de vet att det inte går att satsa halvhjärtat om man ska vinna publikens hjärtan. Det är inte bjärta tider heller för Stampen, mediehuset som äger Mark-Posten, men vi vet också att för att vara relevanta för Markborna måste vi också satsa helhjärtat. Vi var den enda tidningen på plats.

Så där hade jag kunnat fortsätta, mala på om hur journalistik är viktigt och att vi på Mark-Posten gör vårt yttersta för att vara en kraft att lita på. Men det här är min krönika och jag får skriva vad jag vill.

Den journalistiska opartiskheten fick denna kväll stå åt sidan. Jag blev himlastormande glad när konfettiregnet singlade ner runt en chockad Saga Ludvigsson. Och som hennes mormor Mariann Karlsson uttryckte det när jag pratade med henne tidigare i veckan:

– Jag insåg tidigt att hon skulle bli något speciellt.

Alla ska veta var Mark ligger

Jag frågade Saga Ludvigsson om det finns några baksidor med vägen hon valt. Hon krystade fram något om stress men hade svårt att hålla fasaden uppe. Hon älskar det här, och vi älskar att se henne älska det här.

Efter att tårarna slutat rinna och studioljusen slocknat sade hon till Mark-Postens utsände, alltså undertecknad, att alla ska veta var Mark ligger. På bred Örbydialekt, givetvis. Försök du med det Saga. Vi nöjer oss med att få se dig stråla, förhoppningsvis under hela hösten. Industriprogrammet på Marks gymnasium finns kvar när du kommer tillbaka.

LÄS MER:Succé! Idol-Saga direkt till fredagsfinal i TV4

LÄS MER:Sagas mormor om Idolresan: ”Hon skulle bli något speciellt”

LÄS MER:Från kyrkan i Örby till Ullevi – det här är Saga Ludvigsson

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.