Ett utrymme intill skolans kafé har förstörts. Sören Larsson tycker det är tråkigt med förstörelsen.
Ett utrymme intill skolans kafé har förstörts. Sören Larsson tycker det är tråkigt med förstörelsen. Bild: Ola Pilhem

Polisen söker vittnen efter branden i Sätilaskolan

Branden i julhelgen förstörde ett kontor som hör till skolans kafé. Polisen söker nu tips så att de kan få tag på gärningspersonen.

ANNONS
|

Räddningstjänsten kunde begränsa skadorna och släcka branden relativt snabbt men det fanns en spridningsrisk i och med att det finns flera byggnader i närheten av Sätilaskolan.

Polisen rubricerar branden natten mellan julafton och juldagen som allvarlig skadegörelse.

– Det här kunde ha blivit rejält allvarligt. Vad vi jättegärna vill nu är att vittnen till händelsen hör av sig till polisen med med vittnesuppgifter eller andra tips från allmänheten, säger Malin Kronander gruppchef vid polisen i Mark och Svenljunga.

Vill ha tips och vittnesmål

Polisen har hittat en nyårsraket på brandplatsen och teorin är att den har ett samband med branden. För övrigt har polisen inte mycket att gå på förutom brytmärken på dörrar.

Polisen hittade en nyårsraket inne i det rum som blivit förstört av branden.
Polisen hittade en nyårsraket inne i det rum som blivit förstört av branden. Bild: Ola Pilhem

Det har inträffat flera bränder i området på senare tid, polisen vet inte om det finns något samband.

– Vi har haft ett flertal bränder i mark och Svenljunga. vi vill jättegärna få tag i de som orsakat bränderna. Det är ju inte bra det här att personer förstör andras egendom, säger Malin Kronander.

Hon uppmanar den som har information till polisen om detta att antingen ringa 114 14 eller använda sig av polisens hemsida.

Brand i personalrum

Under tisdagen var kommunens fastighetsförvaltare Sören Larsson på plats tillsammans med kollegor, för att kontrollera skadorna och ta emot saneringsfirman.

– Vi hade tur i oturen eftersom det bara brann i det rummet, säger Sören Larsson.

Fastighetsskötaren Frida Mangsten undersöker brytmärken på en dörr.
Fastighetsskötaren Frida Mangsten undersöker brytmärken på en dörr. Bild: Ola Pilhem

Det syns brytmärken på en dörr intill Café Kåla som är Sätilaskolans kafé dit elever brukar söka sig när de har rast. Inne i personalutrymmet som också används som kontor syns spåren efter branden. Förutom sot på väggar och förstörda möbler så har bollar, pingisbollar och annan utrustning blivit förstörd.

– Jag tycker det är jäkligt tråkigt att man gör sådant mot sin skola. Det kostar kommunen väldigt mycket pengar, det är tråkigt, säger Sören Larsson.

Sätilaskolans fastighetsskötare Frida Mangsten fick själv larm på julaftonsnatten på sin jobbmobil och fick en rapport från väktare och räddningstjänst som kommit till platsen. Hon har även varit i kontakt med polisen. På tisdagen var hon på plats för att få en bild av skadorna.

– Det är ju väldigt tråkigt. Jag har ingen aning om vad som har hänt. Det är bara kaféet som drabbats, annars påverkar det inget. Alla klassrum är intakta, säger Frida Mangsten.

LÄS MER:Kraftig brand i gammalt reningsverk

LÄS MER:Larm om radhusbrand i Fritsla

LÄS MER:Brand på Sätilaskolan