Sagas gospelkväll i Idol

Trots att Saga Ludvigsson tappade text under sitt framträdande och trots att två Idoler får lämna, fortsätter Sagas Idolresa.
– Du är helt otrolig, säger Carola, som gästade Idoljuryn under gospeltemat.

ANNONS
|

Förra veckan räddade juryn kvar Olivia Aliotti med den omtalade livbojen. Det gör att dramat är extra påtagligt i kväll.

För att Idol-säsongen ska flyta som planerat innebär det nämligen att två deltagare nu måste lämna tävlingen. Risken att få åka hem är alltså dubbelt så stor jämfört med en vanlig fredagsfinal.

Kvällens tema kommer dessutom att sätta idolerna på prov – det handlar om gospel. Även om Saga Ludvigsson berättat för Mark-Posten om hur hon sjungit i kyrkokör hemma i Örby under uppväxten är det långt ifrån att ställa sig på scenen i nationell tv och få det att svänga med en gospelkör i ryggen.

– Det är helt annorlunda från det jag brukar göra och det är en svår låt. Det är både högt och lågt och en helt annan stil, säger Saga Ludvigsson, som ska sjunga ”This is me” från filmen ”The greatest showman”, till Mark-Posten.

– Det är klart att det är nervöst att gå utanför sin comfort zone men framförallt är jag väldigt taggad på att göra något annorlunda. Sedan får vi se om det faller platt eller blir svinbra.

Ja, snart vet vi. Mark-Posten är förstås på plats i Idol-studion i ett sedvanligt regnigt Spånga utanför Stockholm.

Carola gör storstilad entré i Idol

– Äntligen fick man åka pendeltåget hela vägen hit och sedan gå ganska långt, säger Pär Lernström när han till slut äntrar scenen till stort jubel.

Han får snart sällskap av programledarkollegan Amie Bramme Sey och till publikens glädje berättar de att Carola inte bara ska uppträda i kväll – hon kommer även att sitta i juryn. Så klart rimligt när det är gospeltema.

När Carola Häggkvist sedan gör entré exploderar studion.

– Jag kommer att se om de vågar gå utanför sig själva, säger stjärnan till Amie Bramme Sey i sändningen.

Saga Ludvigsson har startnummer sju, trea från slutet. Först ut i kväll är Louisa Hoxha som får stående ovationer för sin gospelversion av Michael Jacksons ”Man in the mirror”.

– Du gick utanför dig själv och du levererade, säger Carola efteråt.

– Halleluja moment, hojtar Kishti Tomita.

Tårarna sprutar på Louisa som nästan har svårt att ta in juryns ord.

Tilda Vodusek liknas sedan vid Carola av Alexander Kronlund innan Isak Uddström också hyllas stort för sin Sam Smith-tolkning.

Olivia Aliotti fick som sagt minst antal röster förra veckan men räddades av juryn. Således har hon en del att bevisa och juryn är relativt nöjd men inte helt övertygad – bortsett från Carola, som fick gåshud under Olivias nummer.

Carola: ”Var kommer du ifrån?”

Efter att Antranik Khantarashian fått stående ovationer för sin gospelvariant av Ted Gärdestad och Kimberly Wanyonyi rivit ned kvällens största jubel med sin ”Survivor” – även om delar av juryn var tveksam – är det äntligen dags.

Örbys stolthet Saga Ludvigsson äntrar scenen med sin gospelifiering av ”This is me”.

Och juryn hyllar.

– För mig är du en så tydlig stjärna, trots lite texttapp. Om jag bara hade ett skivkontrakt att ge så skulle jag ge det till dig, säger Katia Mosally.

Kishti Tomita tar också upp den tappade texten – men säger att Saga hanterade incidenten som en stjärna.

– Det här var så fantastiskt, fortsätter hon.

Även Carola golvas av Sagas charm.

– Saga 17 år, otroligt mycket self confidence. Var kommer du ifrån, du är helt otrolig, säger stjärnan.

Simon Näslund och Jordan Rawling avslutar sedan kvällens tävling. Men gospeltemat fortsätter – nu med Carola som tjuvstartar julsångssäsongen tillsammans med kören.

Och efter nyhetspausen väntar en nagelbitare – då får vi veta vilka två som tvingas lämna Idol.

Men dramat uteblir för Saga – hon är den som allra först får höra att hon sitter säkert.

Idol-Sagan fortsätter en vecka till!

Jordan Rawling, Isak Uddström, Olivia Aliotti och Tilda Vodusek hänger löst. Till slut är det Isak och Olivia som får åka hem.

Kishti Tomita: ”Hon skötte det briljant”

Efter sändningen öste Kishti Tomita lovord över Saga Ludvigsson och beskrev henne i termer som härlig, rolig, generös och ödmjuk.

– Och så är hon rödhårig också, säger hon och skrattar.

Idolprofilen hyllade också Saga för att hon räddade sitt framförande efter att hon tappat bort text när hon sjöng.

– Det skötte hon briljant. Och det är också väldigt artistiskt. Att tappa text är inte det farliga, utan hur man hanterar det som är grejen.

LÄS MER:Nu blir Saga igenkänd i Stockholm: ”Fantastiskt roligt”

LÄS MER:Mötesplatsens ungdomar hejar på Saga i fredagsfinalen i Idol

LÄS MER:Saga får klara sig utan kanin och epatraktor under Idol