Sannegårdens pizzeria har startat restaurang i Kinna

Kedjan Sannegårdens pizzeria växer snabbt och i måndags öppnade den senaste restaurangen i ordningen. Det är före detta Roma som har fått nya ägare.
– Vi behövde Kinna och det verkar som att Kinna behövde oss också, säger Umut Yurttaş.

ANNONS
|

Han kommer att driva Sannegårdens pizzeria tillsammans med ägaren Harun Akyüz. De berättar att det har varit full fart sedan starten och bara under onsdagen sålde de 400 pizzor. De har haft siktet inställt på att starta i Kinna sedan 2019 då de var här och rekognoserade första gången. Sedan startade de i Mölnlycke istället, men i år tog planerna fart igen när förre ägaren till Roma ville sälja.

– Vi har öppnat flera restauranger utanför Göteborg och vi sprider oss över hela Sverige. Kinna känns som hemma, säger Umut Yurttaş.

Kedjan öppnade sin första restaurang på Hisingen och nu har den 25 filialer som drivs som franchise. Umut Yurttaş jobbade på originalrestaurangen på Hisingen i början av sin karriär och lärde sig konceptet. De senaste månaderna har de ägnat åt att renovera lokalerna så att Kinna ska likna de andra. Miljön är viktig.

– Man har kommit och dejtat på våra pizzerior.

Även recepten, smakerna och utbudet ska vara samma på alla Sannegårdens pizzerior. En viktig del är att köket ska vara öppet.

– Kunderna ska kunna se vad vi gör.

Smidigt att parkera

En avgörande faktor när de letade lokal var läget. Att pizzerian ligger nära en större väg och att det finns gott om parkeringar är viktigt, både för dem som vill ta på plats och för dem som vill hämta pizza.

– Läget är vi jättenöjda med. Det finns väldigt hög potential här.

Hittills har de märkt att kunderna kommer från både centralorterna och de mindre orterna runtomkring.

De har också pasta, kebab och kycklingrätter men fokuset kommer att vara på pizzorna.

– Vi har hög försäljning och det innebär att vi alltid kan ha fräscha råvaror. Det gör att de får bättre smak, säger Harun Akyüz.

De kommer att ha mellan 6 och 8 anställda, några av dem som arbetar i Kinna har följt med från Mölnlycke.

Nästa steg för restaurangen är att utöka uteserveringen, det finns redan förberett så att de kan utöka uteserveringen på sidorna förutom den uteservering som funnits sedan tidigare. När det är klart kommer de att ha plats för totalt nära 200 gäster.

LÄS MER:Degen är hemligheten för Haisa som driver Godfather i Kinna

LÄS MER:Foodora planerar att starta leveranser i Kinna

LÄS MER:Folkes i Sätila får nytt fokus med nygamla ägare