Bild: Ulrika Karlsson

Sommaren kom i september

Det har varit en sommar till stora delar utan sommarväder. När hösten nu gör entré kommer sommartemperaturerna.
– Det blir upp emot 20 grader, säger SMHI:s meteorolog Charlotta Karlsson.

ANNONS
|

Regn och storm istället för sol och klarblå himmel. Sommaren har inte varit vad många hoppades på och nu är den så gott som över.

Den svenska hösten som nu smyger sig på har i regel låga förväntningar på sig vad gäller vädret. Men en titt på SMHI:s prognos i Göteborgsområdet de kommande dagarna lär ge många en positiv överraskning. Redan till helgen tittar solen fram.

– Under lördagen ser det ut att bli lite dis och dimma på sina håll. Men mot lunch och eftermiddag får vi en övervägande solig dag med temperaturer upp emot 20 grader, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

– Söndagen inleds på liknande vis med dis- och dimmoln men även de ska brännas bort under förmiddagen. Under kvällen blir det dock lite regn.

Första solveckan sedan juni

Ljusningen håller sedan i sig och utsikten inför nästa vecka hade inte kunnat vara bättre.

– Nästa vecka ser det ut att bli en hel del sol och temperaturer som, i alla fall i slutet på veckan går upp mot dryga 20 grader.

Har vi haft en så här solig vecka sedan juni?

– Nej, jag tror inte det. Juni var väldigt varm medan juli och augusti har varit kring normaltemperatur men väldigt blöta. Men det är en prognos ska sägas.

LÄS MER:Man i 60-årsåldern körde drogpåverkad och utan körkort

LÄS MER:Lära för livet förlorar sitt tillstånd att bedriva förskola