Sömn och tystnad – så klarar Saga semifinalpressen i Idol

Duetten med Orup gick som en dans, så även förra veckans countryrökare. Men nu börjar till och med den obotliga optimisten Saga Ludvigsson att bli lite pressad.
– Man vill inte snubbla på målsnöret, det hade varit skitjobbigt faktiskt, säger hon.

ANNONS

Det är en sedvanligt positiv Saga Ludvigsson som Mark-Posten når under onsdagen. Nu drar Idolresan ihop sig mot sitt slut och om hon passerar semifinalen blir det Globen, eller Avicii arena, och den grandiosa finalen.

– Jomen, det känns bra. Det ska bli riktigt spännande, det är nära nu. Och mycket att tänka på, säger Saga Ludvigsson.

Vad då menar du?

– Man vill få till numret till hundra procent. Man vill verkligen sätta allting men samtidigt ta hand om sig själv. Det har varit åtta slitsamma veckor så jag har försökt att få mycket sömn, säger hon.

Hur många timmar snackar vi?

– Jag siktar på 10 timmar men det är svårt. Sedan försöker jag vara tyst så mycket som möjligt.

Inför semifinalen ska Idolerna återigen framföra två låtar. En är än så länge hemlig men en har de själva fått välja som de tror ska övertyga publiken om att just de ska ta sig till finalen. Saga Ludvigsson har valt ”Here for the party” med Gretchen Wilson.

– Det är verkligen en riktig countrylåt. Jag valde den för att den är rolig att göra och för att det behövs country i Idol. Sedan verkar det vara många som tycker om när jag gör country.

Och det har Saga Ludvigsson ingenting emot.

– Jag vill hålla på med countrypop så jag är väldigt nöjd, säger hon.

Gästas av stora artister

Under semifinalen gästas Idol av artisterna Jireel och Leigh-Ann. Den förstnämnda rapparen har Saga Ludvigsson träffat en gång innan men musiken faller henne inte på läppen.

– Det är inte min typ av musik, verkligen inte, säger hon.

Leigh-Ann, som har ett förflutet i tjejbandet Little Mix, däremot.

– Alltså jag är besatt av Little Mix, jag och min bästa vän sätter alltid på Little Mix när vi ska lyssna på musik så jag är jättetaggad verkligen.

Bettingsidorna tror på Saga som vinnare

I veckan har hon gjord inspelningar till de videoklipp som visas under programmet, innan själva uppträdandet, och också varit på en plåtning vars syfte är oerhört hemligt.

– Det kan jag inte prata om men det är väldigt kul, säger hon.

Och även om det är samma glada Saga Ludvigsson som svarar i luren även den här veckan verkar hon något mer påverkad av pressen den här gången. I skrivande stund är hon den med lägst odds på bettingsidorna för att ta hem hela klabbet.

– Nu vill man ju inte snubbla på målsnöret, det hade varit skitjobbigt faktiskt. Men jag tror att det som gör att folk uppskattar det jag gör, är att jag visar att jag tycker att det är skitkul. För att göra det kan man inte tänka för mycket på pressen utan mest ha roligt och se hur långt det räcker.

LÄS MER:Carola: ”Hoppas få se Saga i Idolfinalen”

LÄS MER:Sagas mormor om Idolresan: ”Hon skulle bli något speciellt”

LÄS MER:Från kyrkan i Örby till Ullevi – det här är Saga Ludvigsson