En krock mellan mc och personbil inträffade på torsdagen.
En krock mellan mc och personbil inträffade på torsdagen. Bild: Gustaf Hallin

Trafikolycka mellan bil och motorcykel i Ubbhult

En mc-förare fördes till sjukhus i ambulanshelikopter med livshotande skador efter en olycka i Ubbhult på torsdagseftermiddagen.
På lördagen meddelade Sahlgrenskas presstjänst att mannen är avliden och att anhöriga är underrättade. Polisen utreder vållande till annans död.

ANNONS
|

Polisen larmades om olyckan klockan 14.18 på torsdagen. En motorcyklist och en bilist hade krockat på länsväg 1614 i Ubbhult.

– Det är en sidokollision mellan en mc och en personbil, säger Sören Gustavsson, larm- och ledningsoperatör på SOS Alarm.

Två ambulanser och en ambulanshelikopter var på plats. Räddningstjänsten åkte inte på olyckan.

Motorcyklisten avliden

Mc-föraren, en man i 65-årsåldern, fick livshotande skador och fördes till sjukhus i ambulanshelikopter. Mannens liv gick inte att rädda.

– Han är avliden och anhöriga är meddelade, säger Patrik Centerwall på Sahlgrenskas pressjour på lördagen.

Bilisten ska ha klarat sig oskadd. Vägen var inledningsvis avstängd och båda fordonen togs i beslag för teknisk undersökning.

Ny brottsrubricering

Polisen utredde initialt händelsen som vållande till kroppsskada, men på tisdagen berättar Katarina Lidén Gustering förundersökningsledare på trafikpolisen Göteborg, att brottsrubriceringen har ändrats till vållande till annans död.

– Det är en rubricering som hjälper oss att använda oss av vissa tvångsåtgärder för att kunna utreda händelsen fullt ut, säger hon.

Det finns ingen misstänkt för brottet. I veckan ska polisen göra en platsundersökning där olyckan inträffade och göra en teknisk undersökning av fordonen.

– Vi kommer kontakta samtliga vittnen som befunnit sig på platsen och som varit inblandade i olyckan, säger Katarina Lidén Gustering.

LÄS MER:Bilist fick väja för att undvika krock – larmade polisen

LÄS MER:Superpolisbilen ser allt – den avancerade tekniken på väg till Mark

LÄS MER:All tågtrafik på Viskadalsbanan ställs in på grund av oväder