Adam Johansson och André Lyckehed fixade Torestorp/Älekullas seger – trots underläge i halvtid

Hemmalaget Kronäng ledde med 1-0 i division 5 Västergötland södra herr i fotboll efter halva matchen.

|
Kronängs IF förlorade mot Torestorp/ Älekulla FF

Men Torestorp/Älekulla vände på resultatet i andra halvlek och vann matchen med 2-1. Stor matchhjälte blev André Lyckehed, med sitt 2–1-mål på övertid.

Torestorp/Älekullas assisterande tränare Linus Hellgren kommenterade matchen:

– En skön och oerhört viktig seger. Första halvlek skapar vi många lägen men slarvar i den sista avgörande passen och mitt i allt detta så får Kronäng in första målet. Andra halvlek rättar vi till vissa saker och får tryck på de direkt och fortsätter skapa chanser samtidigt som Kronäng har en del vassa chanser också. Men när vi trycker in andra målet är glädjen enorm.

Matchen var mållös till Kronäng tog ledningen i 35:e minuten, genom Casper Svahn. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Adam Johansson och kvitterade för Torestorp/Älekulla.

Det matchavgörande målet kom på tilläggstid, när André Lyckehed slog till och gjorde 1-2 för Torestorp/Älekulla. Lyckehed fullbordade därmed Torestorp/Älekullas vändning.

Det här var Torestorp/Älekullas femte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kronäng på elfte plats och Torestorp/Älekulla på femte plats.

Nästa motstånd för Torestorp/Älekulla är Länghem. Lagen möts söndag 15 september 16.00 på Äbyvallen.