Bortaförlust för Sätila - 0-5 mot Rävlanda

Sätila åkte på en riktig smäll när laget förlorade på bortaplan mot Rävlanda med hela 0-5 (0-4) i division 5 Västergötland södra herr i fotboll.

|
Rävlanda AIS vann mot Sätila SK

– Vi mötte i mina ögon seriens bästa lag. Rävlanda hade kontroll på matchen från första till sista minuten. Möjligen är det vår brist på kampvilja som gör motståndet bra. Men det var inget snack om saken. Det enda positiva vi tar med oss är att vi matchade tre 15-åriga spelare som imponerade stort, kommenterade Sätilas tränare Marcus Elzer.

Rävlanda startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara två minuter slog Jonathan Kristensson till.

Rävlanda ökade också ledningen till 2-0 i 16:e minuten, när Simon Eriksson Bengtsson slog till.

Rävlanda gjorde 3-0 i 34:e minuten, när Simon Eriksson Bengtsson återigen hittade rätt.

Rävlanda gjorde också 4-0 alldeles före halvtidspausen, genom Simon Eriksson Bengtsson som med målet fullbordade sitt hattrick. Till slut kom också 5-0-målet genom Viggo Lillskog i 53:e minuten.

Rävlanda har en stark form med tre segrar och två oavgjorda och 13–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sätila har två vinster, en oavgjord och två förluster och 9–13 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Rävlanda i serieledning, och Sätila är på nionde plats.

Nästa motstånd för Sätila är Bollebygd. Lagen möts söndag 15 september 16.00 på Lygnevi.