Hyssna slog Toarpsalliansen efter Novalie Johansson Covarrubias dubbel

Det blev Hyssna som gick segrande ur mötet med Toarpsalliansen i division 4 Västergötland södra dam i fotboll på hemmaplan, med 4-2 (3-0).

|
Hyssna IF vann mot Toarpsalliansen

– Härligt att starta säsongen med en vinst! Vi rullar bra boll och håller bra press. Tappar orken i andra halvlek och därav bjuder in dem till att göra mål, kommenterade Hyssnas tränare Emilia Skogum.

Hyssna började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Novalie Johansson Covarrubias till.

Hyssna ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Madeleine Nilsson, i elfte minuten.

Hyssna gjorde också 3-0 strax före paus, genom Lisa Müllerström. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Filippa Karlsson träff och reducerade åt Toarpsalliansen.

Novalie Johansson Covarrubias, återigen, ökade Hyssnas ledning med knappa kvarten kvar.

Med sju minuter kvar att spela reducerade Toarpsalliansen genom Filippa Karlsson. Fler mål än så blev det inte för Toarpsalliansen.

Nästa motstånd för Hyssna är Kronäng U. Lagen möts torsdag 11 maj 19.00 på Ekäng.