Hyssna utklassade Östadkulle/Södra Härene på hemmaplan

Hyssna fick utdelning när laget vann på hemmaplan mot Östadkulle/Södra Härene i division 4 Västergötland södra dam i fotboll med klara 7-1 (4-0).

|
Hyssna IF vann mot Östadkulle/Södra Härene

– Ja det var en efterlängtad seger! Lika välförtjänt som siffrorna visar. Vi tog kommandot från början och släppte det aldrig sen, kommenterade Hyssnas tränare Martin Grimmestrand efter matchen.

Hyssna startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara fyra minuter slog Lisa Müllerström till.

Hyssna ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, ännu en gång genom Lisa Müllerström, i åttonde minuten.

Hyssna ökade ledningen på nytt, till 3-0, bara sju minuter senare genom Elin Grönesjö.

Hyssna gjorde också 4-0 strax före paus, genom Ella Ryhr. I 54:e minuten slog Lisa Müllerström till, och gjorde 5-0 och fullbordade därmed sitt hattrick.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Malin Grönesjö och ökade ledningen för Hyssna.

En minut senare var det Wilma Lagerbratt som såg till att Hyssna också gjorde 7-0.

Tiina Bergström reducerade för Östadkulle/Södra Härene med knappa kvarten kvar. Mer än så blev det dock inte för Östadkulle/Södra Härene.

Hyssna ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Östadkulle/Södra Härene ligger på åttonde plats.

Nästa motstånd för Hyssna är Gällstad. Lagen möts måndag 5 augusti 19.15 på Åvalla.