Hyssna/Kinnahu vann stort senast – nu tog Öxabäck revansch

Det var ombytta roller när Öxabäck tog emot Hyssna/Kinnahu på Hagavallen på söndagen.

ANNONS
|
Öxabäcks IF vann mot Hyssna IF/Kinnahults IF

Öxabäck vann matchen i division 6 Mark herr i fotboll med 3-2 (2-2). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Hyssna/Kinnahu med hela 6-1.

Hyssna/Kinnahus tränare Göran Larsson om matchen:

– Vi kom inte alls upp i den nivån som vi vill spela idag. Lägg till att vi mer eller mindre skänker bort ett par mål, då förlorar man matcher. Vi får lära oss av detta och göra en betydligt bättre prestation till nästa match.

Jimmy Björkman blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål efter 64 minuter.

Öxabäck började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara en minut slog Jimmy Björkman till.

Hyssna/Kinnahu kvitterade till 1-1 snabbt. I andra minuten nätade Liam Nilsson.

Laget tog också ledningen i 16:e minuten, när Erik Pettersson hittade rätt.

Öxabäck kvitterade till 2-2 i 25:e minuten, när Jimmy Björkman återigen slog till. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Jimmy Björkman och avgjorde matchen och fullbordade därmed sitt hattrick.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Öxabäck med 8–12 och Hyssna/Kinnahu med 17–9 i målskillnad. Det här var Öxabäcks tredje uddamålsseger den här säsongen.

För Öxabäck gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Hyssna/Kinnahu är på andra plats.

I nästa omgång har Öxabäck Ubbhult/Hällingsjö borta på Björkängsvallen, söndag 25 augusti 17.00. Hyssna/Kinnahu spelar hemma mot Viskafors fredag 23 augusti 18.30.