Mål av Maja Ragnewall och Malin Sipiläinen – men förlust för Örby

Örby fick se sig besegrat i mötet med Örgryte på hemmaplan i division 1 södra dam i fotboll, med 2-3 (1-1).

|
IFK Örby förlorade mot Örgryte IS dam

– Vi kommer tyvärr inte upp i vårt normala "Örby", vi vaggas in i motståndarnas sparkande spel. Tyvärr tar de vara på våra misstag, men å andra sidan så gör vi heller inte mål på två frilägen, dessa chanser måste vi göra mål på för att vinna fotbollsmatcher, kommenterade Örbys tränare Katarina Dunder Olsson.

Mathilda Sjöström blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål efter 81 minuter.

Matchen var mållös till Örgryte tog ledningen i 24:e minuten, genom Julia Johansson.

Örby kvitterade till 1-1 i 32:a minuten, när Maja Ragnewall slog till. Med en halvtimme kvar att spela fick Malin Sipiläinen träff och gav Örby ledningen.

I 65:e minuten nätade Frida Bremer, och kvitterade för Örgryte.

Och med nio minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Mathilda Sjöström.

Örby har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 7–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örgryte har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 6–15 i målskillnad. Det här var Örbys andra uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att Örby nu ligger på nionde plats i tabellen, och Örgryte är på tolfte plats.

Lördag 13 maj 13.00 spelar Örby borta mot Halmstad.