Öxabäck vann klart mot Hajom på Kajbergsvallen

Redan i första halvlek tog Öxabäck greppet om bortamatchen mot Hajom på söndagen.

|
Hajoms IF förlorade mot Öxabäcks IF

Och i andra halvlek utökades 2-1-ledningen och matchen i division 6 Mark herr i fotboll slutade 3-1.

– Vi kämpade på bra, kan tycka vi förtjänar mer idag. Missar en del bra lägen, men det är bara att gratulera de gula italienarna, kommenterade Hajoms tränare Lars-Eric Johansson efter matchen.

Matchen var mållös till Hajom tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Tim Sandgren.

Öxabäck kvitterade till 1-1 i 35:e minuten, när Rasmus Börjesson fick träff.

Bara två minuter senare var det Erik Elmelid som såg till att laget tog ledningen. 1-3-målet kom med två minuter kvar att spela, när Filip Björendahl slog till och gjorde mål. Därmed hade Öxabäck vänt matchen.

Hajom har en vinst och fyra förluster och 8–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Öxabäck har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 10–6 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Hajom på nionde plats i tabellen, medan Öxabäck är på sjätte plats.

I nästa match, söndag 22 september 16.00, har Hajom Viskafors borta på Svanehov, medan Öxabäck spelar hemma mot Björketorp.