Sätila måste kvala efter förlust mot Äspered

Sätila tvingas till kvalspel för att inte åka ur division 5 Västergötland södra herr i fotboll.

|
Sätila SK förlorade mot Äspereds IF

Det blev klart efter förlust, 1-3 (1-1), på hemmaplan mot Äspered.

Matchen var mållös till Äspered tog ledningen i 24:e minuten, genom Erik Persson.

Sätila kvitterade till 1-1 efter en knapp halvtimmes spel, genom David Ahlström. Först med fem minuter kvar att spela tog Äspered ledningen genom Erik Persson.

1-3-målet kom i matchens absoluta slutskede, med två minuter kvar att spela, när Erik Persson slog till och gjorde mål som med målet fullbordade sitt hattrick. 1-3-målet blev matchens sista.

Erik Persson gjorde tre mål för Äspered.

Sätila har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 11–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Äspered har fyra vinster och en oavgjord och 14–7 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången innebär att Sätila slutar på tionde plats och Äspered på fjärde plats.