Sofie Rosman hjälte när Hajom/Björketorp vände och vann

Hajom/Björketorp låg under med 0–2 i bortamatchen i division 5 Västergötland södra dam i fotboll mot Toarpsalliansen.

ANNONS
|
Toarpsalliansen förlorade mot Hajom/Björketorp

Men med mål i minut 42, minut 70 och minut 72 vände laget underläget, och vann, med 3-2 (1-2) i söndagens match på Gårdavallen.

Hajom/Björketorps tränare Niclas Hellgren kommenterade matchen:

– Jämn match där vi startar trögt men avslutar starkt och lyckas vända och vinna.

Segermålet för Hajom/Björketorp stod Sofie Rosman för efter 72 minuter.

Toarpsalliansen började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara en minut slog Evelina Norberg till.

Toarpsalliansen gjorde 2-0 i 19:e minuten, genom Julia Vikström.

Hajom/Björketorp reducerade till 2-1 alldeles före halvtidspausen, genom Sofie Rosman. I 70:e minuten nätade Sofie Rosman på nytt, och kvitterade för Hajom/Björketorp.

I 72:a minuten avgjorde Sofie Rosman matchen. Rosman fullbordade därmed sitt hattrick. Rosman fullbordade därmed Hajom/Björketorps vändning.

Sofie Rosman gjorde tre mål för Hajom/Björketorp.

För tabellens utseende betyder det här att Toarpsalliansen ligger på femte plats medan Hajom/Björketorp har fjärdeplatsen.

Lördag 18 maj 16.00 spelar Hajom/Björketorp hemma mot Borås GIF.