Stark första halvlek räckte för Hajom/Björketorp mot Annelund U

Hemmalaget Hajom/Björketorp stod för en bra första halvlek mot Annelund U på lördagen, och ledde med 2-1.

|
Hajom/Björketorp vann mot Annelunds IF U

Annelund U lyckades inte hämta igen i andra halvlek, som slutade mållös, och Hajom/Björketorp vann därmed matchen i division 5 Västergötland södra dam i fotboll.

Hajom/Björketorps tränare Niclas Hellgren kommenterade matchen:

– En jättebra match från vår sida där vi spelar fin fotboll men inte får in bollen. Vi trummar på i andra, får välförtjänt utdelning och vinner rättvist.

Saga Liljedahl slog till efter 44 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Gästande Annelund U gjorde första målet. Molly Blomdahl slog till, redan i sjätte minuten.

Hajom/Björketorp kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Lovisa Emtervall, i sjätte minuten.

Hajom/Björketorp tog också ledningen alldeles före halvtidspausen, genom Saga Liljedahl. Därmed hade Hajom/Björketorp vänt matchen. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade med seger för Hajom/Björketorp med 2-1.

Det här var Hajom/Björketorps tredje uddamålsseger den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Hajom/Björketorp på fjärde plats och Annelund U på sjunde plats.

Nästa motstånd för Hajom/Björketorp är Kabel Åttio/Byttorp. Lagen möts tisdag 17 september 19.15 på Byttorps IP.