Starka Örby fortsätter vinna

Örby är svårslaget i division 6 Borås herr i fotboll. Mot Dardania borta på Kransmossens IP på söndagen blev det seger igen. Laget vann med 6-1 (4-0) och har nu fem segrar i rad.

|
Dardania IF förlorade mot IFK Örby

– En kontrollerad match där det är två spelskickliga lag som vill spela en attraktiv och fin fotboll. Vi är dock spelförande och skapar många chanser. Vi tar match för match och laddar för derby på torsdag, kommenterade Örbys tränare Patrik Johansson.

Örby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara tre minuter slog Markus Salminen till.

Örby ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Muharem Zecirovic, i 13:e minuten.

Örby ökade ledningen till 0-3 i 17:e minuten, när Oskar Golob hittade rätt.

Örby gjorde 0-4 i 27:e minuten, när Emil Andersson slog till. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Ali Akkawi träff och reducerade åt Dardania. Men mer än så orkade Dardania inte med.

Emil Andersson, återigen, ökade Örbys ledning i 79:e minuten.

Och med sex minuter kvar att spela ökade Örby ledningen genom Haris Zecirovic på straff. 1-6-målet blev matchens sista.

För tabellens utseende betyder det här att Dardania ligger på femte plats medan Örby har fjärdeplatsen.

Torsdag 22 juni 19.00 spelar Örby hemma mot Björketorp.