Tung förlust för Hyssna i toppmatchen mot Gällstad

Det var två topplag som möttes i division 4 Västergötland södra dam i fotboll på lördagen.

|
Gällstads FK vann mot Hyssna IF

Hyssna förlorade, på bortaplan mot tredjeplacerade Gällstad med 2-3 (1-1).

Gällstad tog en tidig ledning. Lina Ekman gjorde målet, redan i 20:e minuten.

Hyssna kvitterade till 1-1 efter en halvtimmes spel, genom Novalie Johansson Covarrubias. Det dröjde till den 72:a minuten innan Astrid Jakobsson gav Gällstad ledningen.

Först med åtta minuter kvar att spela ökade Gällstad ledningen genom Elin Eriksson.

Reduceringen till 3-2 kom i matchens absoluta slutskede, med fyra minuter kvar att spela, när Matilda Svedberg slog till och gjorde mål för Hyssna. Mer än så blev det dock inte för Hyssna.

Gällstad har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 10–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hyssna har två vinster, en oavgjord och två förluster och 11–9 i målskillnad.

Det här betyder att Hyssna slutar på andra plats.