Underläge i halvtid – men Kinna vände och vann

Hemmalaget Backatorp hade greppet i efter första halvlek och ledde med 2-1 i P16 Div 1 Region 2 herr i fotboll.

|
Backatorp IF förlorade mot Kinna IF

Men Kinna vände på matchen och vann till slut med 5-3.

– En spelmässigt bra match från vår sida. Vi äger mycket boll och skapar mängder med chanser, framförallt i första halvlek, men trots det ligger vi under i paus med 1-2. Vi får bättre utdelning på chanserna i andra halvlek och vinner helt rättvist, kommenterade Kinnas tränare Anders Leifstedt.

Segern var Kinnas fjärde på de senaste fem matcherna.

Backatorp tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Alexander Franzén.

Kinna kvitterade till 1-1 strax före paus, genom Theo Fredsted.

Bara en minut senare var det Alexander Franzén som såg till att Backatorp tog ledningen. Direkt efter pausen slog Theo Fredsted till ännu en gång och kvitterade för Kinna.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Rayan Ahmedén och gav Kinna ledningen.

I 61:a minuten slog Abollfazll Husseini till, och kvitterade för Backatorp.

Tre minuter senare var det Rayan Ahmedén som såg till att Kinna tog ledningen.

I den 75:e minuten ökade Michael Nguyen ledningen. 3-5-målet blev matchens sista.

I den 78:e minuten blev Kinnas Michael Nguyen utvisad, och under de sista tolv minuterna fick laget spela med en spelare mindre.

För Kinna gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Backatorp är på elfte och sista plats.

Nästa motstånd för Kinna är Gerdsken. Lagen möts lördag 24 augusti 13.00 på Gerdskenvallen.