Årets Stjärnskott säsongen 2021/2022, Divora ”Debbie” Alem, rekryterad av Mark Basket

Mark Basket fortsätter rekrytera inför säsongen 2023/2024. Denna gång faller ljuset på Divora ”Debbie” Alem som senast spelade i Alvik.

ANNONS
|

Under säsongen 2021/2022 blev Divora ”Debbie” Alem utsedd till Årets Stjärnskott i Svenska Basketligan Dam, blott 20 år gammal. Nu avslöjades det att hon säsongen 2023/2024 ska fortsätta glänsa i Mark Basket som guard. Tidigare har Alem spelat i SBL dam i tre år: i småländska Wetterbygden, skånska Helsingborg och stockholmska Alvik, men hon är skolad i stockholmslaget BK Järva där hon spelade under sin uppväxt. När Alem gick vidare till gymnasiet läste hon Nationell idrottsutbildning på Solna gymnasium och spelade i Basketettan Dam. Nu har hennes väg lett henne hela vägen till Mark Basket.

– Jag ser framemot att spela som hemmalag i Kinnahallen, det är alltid en tuff bortamatch för många lag. Med förtroendet jag redan får och målen som finns ska det bli spännande att se vad vi kan uppnå som lag nästa säsong, säger Alem i ett pressmeddelande.

”En av de bästa bolltrollarna vi har”

Under den gångna säsongen snittade Divora Alem 5,4 poäng per match. Alem frodas som bäst när hon får vara fritt hållen och själv kan utläsa spelet och vad som krävs för att göra nästa poäng. Spelarstatistiken pekar på en jämn basketspelare vars skicklighet ligger i kvalitén som ”overall”-spelare. Själv menar hon att den typen av basket som spelas i Mark passar henne och är vad som behövs för att hon ska nå nästa nivå.

Mark Baskets coach Pontus Stenberg och Alem har tidigare jobbat tillsammans när Stenberg tränade AIK och han beskriver henne som sin ”prio ett” när det började talas om nyförvärv till klubben.

– Enligt mig är Debbie en av de bästa bolltrollarna vi har i SBL dam, säger Stenberg i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Fixade eget sommarjobb – öppnade hamburgerhak på beachen i Sätila

LÄS MER:Ny spelare till Mark basket

LÄS MER:Blodfärgade New York – nu kan röken från skogsbränderna synas i Mark

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.