God stämning men halvtrist spel när Skene tog hem derbyt

Förra årets skandalscener upprepade sig inte när Skene IF vann derbyt mot Kinna IF på Viskavallen i Kinna under ordnade former.
– Man hade hjärtat i halsgropen, säger Alfons Svensson från Skene IF.

ANNONS
LocationKinna|

Bilkaravanen ringlade sig lång mot Viskavallen i Kinna, några var lite förutseende och ställde bilarna vid Lyckeskolan. Trummorna från Skeneklacken hördes på lång väg och väl på plats i sommarvärmen var stämningen på topp.

– Vi är här för att supporta Skene, säger Philip Garcia Jonasson som satt sig på en av träbänkarna närmast plan.

– Det är kul att det är så mycket folk, den här matchen betyder väldigt mycket, vi har vunnit i alla år och ska fortsätta vinna, säger Filip Lövgren med Skeneloggan på bröstet.

Försiktig inledning

Matchen inleddes något försiktigt och att det var en speciellt match märktes på spelarna. Kinna stod för första skottet på mål men Skene kopplade en viss dominans tidigt och belönades också med 1-0 signerat Rinor Dobraj innan pausvisslan ljöd.

– Det är en bra match men avvaktande på många sätt, så det kan bli en bättre match men det är mycket nerver i båda lagen, säger Sladja Mijatovic som hejar på Kinna IF.

Hennes son David Mijatovic spelar för Kinna och själv är hon ledare i klubben.

– Det är mycket prestige, absolut. Förra gången var det 1-0 till Kinnai halvlek men så vände Skene det till 1-2 så vi hoppas väl att Kinna gör likadan. Men 1-1 vore väl bäst för Marks kommun, säger Sladja Mijatovic.

Hon syftar på stöket som efterföljde förra derbyt.

– Med tanke på det kan man nog förvänta sig saker och ting men jag tror båda klubbarna är väl förberedda, säger hon.

Skene spelade bort tid

Efter att hamburgare och läsk införskaffats i pausvilan blåstes andra halvlek igång och Skene höll krampaktigt tag i matchen och gjorde det med den äran, även om tempot i matchen blev lidande. Skene spelade bort en hel del minuter genom att ta sin tid på sig men Kinna hade två riktigt farliga chanser som totalt hade ändrat matchbilden.

Ett första sus gick genom publiken när bollen rullade längs med mållinjen bakom Fatlum Qeli, Skenes målvakt. Ett andra när ett välriktat skott slog i stolpen.

Skeneklackens intensitet ökade ju närmre klockan närmade sig 90 minuter, efter drygt tre övertidsminuter kunde man konstatera– Skene höll undan och kunde räkna hem tre friska poäng.

– Det känns otroligt bra, man är ju ännu mer nervös när man sitter på sidan, säger Alfons Svensson, spelare i Skene som blev utbytt mitt i andra halvlek.

– Det är små marginaler men samtidigt förtjänar man dem om man vinner, jag tycker att vi gjorde det .Vi är två helt olika lag, de är mer backa hem och slå långbollar medan vi försöker spela längs backen och lite kombinationsspel, säger Alfons Svensson.

”Kinna vet inte hur det är att vinna”

Skenetränaren Pele Lundin är också nöjd.

– Fantastiskt, derbyseger, det smakar gott. Sedan är ju Kinna min gamla klubb, det är annorlunda att stå på den här sidan, säger han.

Pelle Lundin tror att tålamodet är vad som avgjorde matchen.

– Vi stressar inte upp och trots att de lyfter upp mycket folk så spelar vi av mycket tid och håller tätt sista 20.Vi gick ner på fembackslinje och försökte hindra alla luftbollar. för att vara en derbymatch visar vi mycket tålamod.

Nu blir det firande i Vävarevallens klubbstuga.

– Alla Skeneanhängare är välkomna, Kinna kan också få komma för de vet nog inte hur det är att vira derbyvinster, säger Alfons Svensson med ett leende.

LÄS MER:Inför Markderbyt: Ordningsvakter och polis på Viskavallen

LÄS MER:Så var studenten i Mark– sommar, sol och lite sorg

LÄS MER:Alvins föräldrar portas på Strömskolans skolavslutning

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.