Avgörande i förlängning när Tygriket föll mot Halna

Det blev en jämn match när Tygriket mötte Halna på bortaplan i division 2 Västergötland herr i innebandy.

|
BK Halna vann mot IBK Tygriket

I förlängningen blev Halna för starka och avgjorde till 6-5 (1-1, 3-0, 1-4, 1-0).

Tygrikets tränare Peter Lindgren kommenterade matchen:

– Vi sätter oss i en väldigt jobbig sits men grabbarna gör ett fantastiskt jobb och arbetar sig ikapp. Tyvärr tar jag ett dåligt frislag i sudden och de lyckas pilla in bollen. Men en stor eloge till laget som krigar rejält matchen igenom. Bra kämpat av alla inblandade.

Kristian Korva blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål efter bara 20 sekunder i förlängningen.

Första perioden var jämn. Halna inledde bäst och tog ledningen genom Felix Karlsson efter 9.00, men Tygriket kvitterade genom Wilgot Jörneberg bara tre minuter senare. I andra perioden var det Halna som var starkast. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 4-1.

I tredje perioden var det Tygriket som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

Martin Bäcklund gjorde tre mål för Tygriket.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Halna med 34–37 och Tygriket med 25–24 i målskillnad. Förlusten var Tygrikets andra uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Tygriket nu ligger på fjärde plats. Halna är på tionde plats.

Tygriket tar sig an IBK Vänersborg i nästa match borta lördag 17 februari 13.15.