Bortasegern mot Falköping förlänger sviten för Tygriket

Falköping och Tygriket möttes på fredagen i Frejahallen.

ANNONS
|
Falköpings IBK förlorade mot IBK Tygriket
Falköpings IBK förlorade mot IBK Tygriket

Tygriket hade fyra vinster i rad i division 2 Västergötland herr i innebandy inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 2-8 (2-3, 0-4, 0-1).

– En enkel match på förhand, enligt tabellen men ett lag som står lågt och ett golv som inte bjuder in till en bra innebandy gör att vi inte riktigt får fart på anfallsspelet. Det gör att falköping kan stå lågt i sina positioner och vi spelar alibi innebandy på utsidan mycket. Då blir det tufft att göra mål. Vi reder ut det tillslut och vi står väl för vår sämsta insats för i år. Vi testar lite olika saker i spelet och jag inser väl att vi har en hel del att fortsätta jobba med. Men tillslut gör vi det vi ska göra och städar av falköping. Nu har vi fokus på att möta ett betydligt starkare lag på söndag, då vi möter lockerud. Vi hoppas på en fin prestation där. Angående vår vinstsvit så känns det fantastiskt härligt att vi har tagit 7 segrar av 9 möjliga än så länge. Nu siktar vi på att göra de sista 3 matcherna på hösten på ett bra sätt innan serien vänder, tyckte Tygrikets tränare Peter Lindgren, efter matchen.

Tygriket var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

I andra perioden var Tygriket starkast och gick från 2-3 till 2-7 genom mål av Peter Lindgren, Adam Poddig, Wilgot Jörneberg och Haris Murselovic. 16.38 in i tredje perioden slog Edvin Jonasson till framspelad av Kevin Helg Börjesson och ökade ledningen för Tygriket. Därmed hade Tygriket vänt matchen. 2-8-målet blev matchens sista.

Wilgot Jörneberg gjorde ett mål för Tygriket och tre assist.

Det här betyder att Tygriket ligger på tredje plats i tabellen, och Falköping är på 13:e och sista plats.

Tygriket tar sig an Lockerud/Mariestad i nästa match borta söndag 19 november 18.00.