Förlust för Fritsla efter tapp i tredje perioden mot Sandared

Trots en stabil insats i två perioder blev det förlust för Fritsla borta mot Sandared i division 3 Västergötland herr i innebandy.

ANNONS
|
Sandareds IBS vann mot Fritsla IF

Hemmalaget Sandared avgjorde i tredje perioden, och vann med 9-5 (2-2, 2-2, 5-1).

– Ett oerhört sjukdomsdrabbat och skadeskjutet Brandgult gör en riktig krigarmatch. Med facit i hand skulle vi gjort mer mål på chanserna i andra perioden och bjuder på lite för enkla mål i den avslutande akten. Nu pustar vi ut med lite spelledigt och kurerar oss för att komma tillbaka och avsluta vårsäsongen starkt, tyckte Fritslas tränare Emil Svedenlind, efter matchen.

Fritsla startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.29 slog Jonas Almqvist till framspelad av Joel Sivedal.

Sandared kvitterade till 1-1 efter 12.05, när Jim Mosslund slog till på pass av Kevin Andersson.

Fritsla tog ledningen på nytt efter 13.04, när Melker Andersson fick träff.

Sandared kvitterade till 2-2 efter 18.53, genom Irvin Mäkiperä framspelad av Alexander Wiberg.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

Sandared var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-1 och matchen med 9-5.

Jim Mosslund gjorde tre mål för Sandared och tre målgivande passningar och Joakim Roos stod för två mål och två assists.

Fritsla ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Sandared är på tredje plats.

Fredag 2 februari 19.45 spelar Fritsla borta mot Hjälmared.