Förlust för Tygriket U i toppmatchen mot Elfhög

Division 4 Västergötland herrs två topplag möttes på söndagen i Öxabäckshallen.

|
IBK Tygriket förlorade mot IBK Elfhög

Tygriket U förlorade, på hemmaplan mot Elfhög med 11-6 (2-2, 5-2, 4-2) i seriefinalen.

Gästerna Elfhög startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara tolv sekunder slog David Clement till på pass av Axel Trolläng.

Tygriket U kvitterade till 1-1 efter 7.01, när Peter Kristensson slog till framspelad av Oliver Lindqvist.

Elfhög tog ledningen på nytt efter 16.06, när Victor Dolk hittade rätt framspelad av Sami Halonen.

Tygriket U kvitterade till 2-2 efter 19.39, när Carl Brandberg fick träff på pass av Erik Elmelid.

Elfhög var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-5 och ställningen efter två perioder var 4-7.

Även i tredje perioden var det Elfhög som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och matchen med 11-6.

Elfhögs Sami Halonen stod för fem poäng, varav två mål, Axel Trolläng gjorde tre mål och ett assist och David Clement gjorde tre mål för. Peter Kristensson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Tygriket U.

Det här betyder att Tygriket U ligger på tredje plats i tabellen, och Elfhög är klara seriesegrare.

I nästa omgång har Tygriket U Hestrafors borta i Bollebygdskolans Idrottshall, söndag 18 februari 13.45.