Fritsla föll med 5-9 mot Wårgårda

Fritsla förlorade mötet med Wårgårda borta med 5-9 (3-1, 0-4, 2-4) i division 3 Västergötland herr i innebandy på tisdagen.

|
Wårgårda IBK vann mot Fritsla IF

– Tuff match. Målsättningen var att studsa tillbaka efter förlusten mot Borås men trots en okej första period faller vi till slut rättvist mot ett välspelande Wårgårda, kommenterade Fritslas tränare Emil Svedenlind efter matchen.

I första perioden var det Fritsla som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Wårgårda hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-0 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Wårgårda gjorde 6-4 genom Albin Börjesson efter 2.58 i tredje perioden.

Fritsla reducerade dock till 6-5 genom Viktor Gunnarsson efter 5.01 av matchen.

Wårgårda stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 6-5 till 9-5. Wårgårda tog därmed en klar seger.

Wårgårdas Oskar Evertson stod för två mål och ett assist och August Davidsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Wårgårdas nya tabellposition är femte plats, medan Fritsla är på fjärde plats. Ett fint lyft för Wårgårda som låg på nionde plats så sent som den 30 november.

Fritsla tar sig an Lockerud i nästa match hemma lördag 16 december 13.00.