Horsby vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Sandared

Det blev seger för Horsby hemma mot Sandared i division 3 Västergötland herr i innebandy. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Horsby drog ifrån i sista perioden. Matchen slutade 5-3 (1-1, 1-1, 3-1).

ANNONS
|
IBF Horsby vann mot Sandareds IBS
IBF Horsby vann mot Sandareds IBS

– En riktigt bra kämpainsats från hela laget. Vi har det tufft långa perioder men vårt försvarsspel är svårt att komma igenom! Vi gör 2 snabba i början på tredje perioden där vi ligger under med 2-3. Där får nog Sandared en liten chock och därifrån kämpar vi oss igenom slutet av matchen på ren vilja. Vill självklart berömma hela laget men matchens andra får Niklas Benon som är en riktig klippa idag. Sen ger vi 1:orna till Hampus Bertilsson och Anders Niklasson, kommenterade Horsbys tränare Joakim Blomberg.

Sandareds lagledare Kent Andersson tyckte till om matchen:

– Ibland har man flytet med avsluten men i denna matchen var det som förgjort, Horsby spelade destruktivt och tog vara på våra misstag. Spel och chansmässigt hade vi klar fördel men de gjorde fler mål så enkelt var det.

Resultatet betyder att serieledande Horsby tog sjätte segern i följd, och att Sandared samtidigt förlorade efter fyra segrar i rad.

Felix Tidén gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Richard Andersson, Philip Hinton och Christoffer Holmstrand, målen för Sandared gjordes av Kevin Andersson, Felix Hallgren och Joakim Roos.

Horsby har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Sandared har fyra vinster och en förlust.

Sandared ligger på femte plats i serien efter matchen.

Nästa motstånd för Horsby är Mullsjö AIS Utveckling. Lagen möts fredag 25 november 19.30 i Idrottshallen. Sandared tar sig an Hjälmared hemma lördag 26 november 12.00.